1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARDA ERKAN OLAYI ZANLISI ORTADA YOK!
ARDA ERKAN OLAYI ZANLISI ORTADA YOK!

ARDA ERKAN OLAYI ZANLISI ORTADA YOK!

17 yaşındaki zanlı ortadan kayboldu!

A+A-

Sanığın, güneye kaçtığından şüpheleniliyor

Arda Erkan’ın ölümüyle ilgisi olduğu iddia edilen 17 yaşındaki sanık, dün mahkemeye gitmedi ve hakkında tutuklama emri çıkarıldı

Arda Erkan’ın ölümünden sonra polisin tutukladığı biri gardiyan, üçü hükümlü tutuklu, toplam 9 kişiden sekizi  dün yeniden Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Sanıklar arasında bulunan 17 yaşındaki S.K.'nın, Güney Kıbrıs'a kaçtığı iddia edildi. S.K. dünkü duruşmaya gelmedi. Hakkında tutuklama emri verildi.

Kıdemli savcı Ahmet Varol, sanıkların avukatları ile görüşmelerinin devam ettiğini beyan ederek, davanın ertelenmesini talep etti.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Heyet Başkanı Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’nin huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına Kıdemli Savcı Ahmet Varol ve sanık avukatları hazır bulundu.

Polisin, Arda Erkan’ın ölümünün ardından yaptığı soruşturmada, Erkan’a “içtiği uyuşturucu maddeleri sattıkları" iddia edilen ve tutuklanan Erol Tayfur ve Mustafa Kavaz’ın verdiği ifadelerde ‘cezaevinde’ uyuşturucu satmakla suçladıkları Metin Özdoygun isimli gardiyan da tutuklanmıştı.

Ardından yapılan soruşturmada da Emin Özbeyit, Münür Bolcanlı, Umut Sarıdoğan, S.K. (E-17), Şakircan Özselmanoğlu ve Doğuş Erzen de gözaltına alınmıştı.

Emin Özbeyit, Münür Bolcanlı, Erol Tayfur, Metin Özdoygun, Umut Sarıdoğan, iki ayrı davada, “Kanunsuz

uyuşturucu madde sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde alma, verme, tasarruf”, Şakircan Özselmanoğlu, Erol Tayfur, Doğuş Erzen ve Mustafa Kavaz da “Kanunsuz uyuşturucu madde sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde alma, verme, tasarruf” suçlamasıyla dün yargı huzuruna çıktı.

Başkan Ömer Güran, tarafların görüşmesine olanak sağlamak amacıyla davayı, 20 Kasım’a tehir etti. Güran, ayrıca davada hazır olmayan 17 yaşındaki S.K hakkında tutuklama emri verdi.

17 yaşındaki S.K’nin güneye kaçtığı iddia ediliyor

17 yaşındaki S.K geçen celse gerçekleşen duruşmada hazırdı ancak dünkü duruşmaya gelmedi. 17 yaşındaki sanığın, yasal olmayan yollardan güneye geçiş yaptığı iddia ediliyor.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.