1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARIBURUN, TOPLUMSAL ÇEVRE BİLİNCİ OLUŞTURULMASI GEREKLİ
ARIBURUN, TOPLUMSAL ÇEVRE BİLİNCİ OLUŞTURULMASI GEREKLİ

ARIBURUN, TOPLUMSAL ÇEVRE BİLİNCİ OLUŞTURULMASI GEREKLİ

Aydınlık Yarınlar Hareketi Genel Sekreteri Hasan Arıburun, ilkokullardan başlayarak toplumsal çevre bilincinin oluşturulması gerektiğini belirtti.

A+A-

Aydınlık Yarınlar Hareketi (AYH) Genel Sekreteri Hasan Arıburun, ilkokullardan başlayarak toplumsal çevre bilincinin oluşturulması gerektiğini belirtti.

Arıburun, 5 Haziran Çevre Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Sağlıklı bir yaşamın sürdürülmesinin, ancak sağlıklı bir çevre ile mümkün olabileceğini kaydeden Arıburun, “İlkokuldan itibaren, çevre bilinci yerleştirilmelidir ve okullarda uygulamalı ders olarak işlenmelidir. Ülkemizde çevre ile ilgili sosyal bilinç ve yasalar yeterli değildir. Küçük adamızı çöp adası, kıyıları yağmalanmış, dağları eritilmiş, ya da üzerinde yanan çöplerin duman bulutlarının olduğu, denizi kirlenmeye yüz tutmuş, bir ada olmaktan kurtarabiliriz” ifadesini kullandı.

Arıburun, AYH’nin 9 kez ağaçlandırma faaliyeti, Atık Pil Toplama Projesi, Ekonomik Ampül Kullanımı için farkındalık yaratmak ve temizlik kampanyaları gibi faaliyetlerle üzerine düşen sorumluluğu yerine getirme mücadelesinde olduğunu kaydetti.

Arıburun, “AYH olarak bacalarından zehir saçan santralleri gündeme getirmek istiyoruz.

Ülkemizde hemen her ailenin içine giren kanser vakalarının artışında bu topraklardaki olumsuz çevresel koşullarının en önemli faktör olduğu ortadayken her bir bireyin ve bu ülkeyi yöneten kişilerin  biz ne yapıyoruz sorusunu kendine sorması şarttır” dedi.

Yeşil bir ada yaratmak için ülkede faaliyet gösteren tüm sivil toplum kuruluşları ağaçlandırma faaliyetlerine önem vermeye çağıran Arıburun, devletin ilgili birimleri ile işbirliği çerçevesinde ağaçlandırma etkinliklerinin sistemli şekilde yürütülmesini istedi.

Arıburun mesajında, “Her ehliyet alacak olan gencimize on ağaç dikme koşulu gibi yasalar ve tüzüklerle çevre ile her bireyin bir şekilde buluşturulması sağlanmalıdır” ifadesini kullandı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.