1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARİF HOCA'NIN YIL DÖNÜMÜ
ARİF HOCA'NIN YIL DÖNÜMÜ

ARİF HOCA'NIN YIL DÖNÜMÜ

Mücahit Komutanı, TMT mensubu, Öğretmen, Sendikacı, Kooperatifçi, Gazeteci-Yazar Arif Hasan Tahsin Desem, ölümünün 1’inci yıldönümünde Lefkoşa Mezarlığı’nda kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

A+A-

Mücahit Komutanı, TMT mensubu, Öğretmen, Sendikacı, Kooperatifçi, Gazeteci-Yazar Arif Hasan Tahsin Desem, ölümünün 1’inci yıldönümünde Lefkoşa Mezarlığı’nda kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

Saygı duruşuyla başlayan törende, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası  (KTÖS) Genel Başkanı Güven Varoğlu, Turgut Avşaroğlu ve Memduh Ener kısa birer konuşma yaptı.

VAROĞLU

KTÖS Başkanı Güven Varoğlu, Desem’in ömrünü Kıbrıs’taki insanların barış içinde yaşaması için harcamış, emek mücadelesi vermiş biri olduğunu belirterek, kalbinin 1 yıl öncesine kadar sadece Kıbrıslı Türkler için değil tüm Kıbrıslılar için çarptığını vurguladı.

“Arif Hoca”nın her alanda topluma hizmet vermiş, ömrünü toplum için harcamış gerçek bir Kıbrıs sevdalısı olduğuna işaret eden Varoğlu, KTÖS’ün bugünkü yöneticileri olarak “Arif Hoca”nın ve mücadele arkadaşlarının kaldığı yerden bu kavgayı, mücadeleyi devam ettirmeye kararlı olduklarını belirtti.

Varoğlu, “KTÖS olarak sadece öğretmenlerin değil toplumun aydınlık yüzleri olarak tüm insanların ve halkın mücadelesine önderlik etme noktasında bayrağı taşımaya devam ettiklerini” kaydederek,  Desem için saat 19.00’da KTÖS Lefkoşa Lokali’nde anma gecesi düzenleneceğini ve Arif Hasan Tahsin belgeseli gösterileceğini anımsattı.

AVŞAROĞLU

Turgut Avşaroğlu, Desem’in fikirleriyle, verdiği kavgayla hep yanlarında olacağını belirterek, “o bizim en büyük öğretmenimizdi. Çirkef yatağında gülistanlık olmayacağını ondan öğrendik” dedi.

“Arif Hoca”dan öğrendiklerine örnekler veren Avşaroğlu, “Arif Hoca”yı yaşatmak için yapılacak tek şeyin onun kavgasını sürdürmek olduğunu söyledi.

ENER

Memduh Ener ise, Arif Hasan Tahsin Desem ile ilgili anılarını anlatarak, yaptıkları bir telefon konuşmasının dinlenmesi nedeniyle başlarına neler geldiğini aktardı.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.