1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "ARİFE GÜNÜ BÖYLE CANİLİK NASIL YAPILIR"
"ARİFE GÜNÜ BÖYLE CANİLİK NASIL YAPILIR"

"ARİFE GÜNÜ BÖYLE CANİLİK NASIL YAPILIR"

Dikmen'de arife günü olanlar pes derdirtti.

A+A-
Dikmen’de Evviva Lavinium sitesinde bulunan tüm sokak köpekleri ve kediler zehirlenerek öldürüldü

İsmail VOLKAN

Girne’ye bağlı Dikmen köyü sınırlarında, Lefkoşa – Girne anayolu üzerindeki Evviva Lavinium Sitesi’nde çok sayıda kuş, köpek ve kedi bilinmeyen kişi ya da kişilerin sokağa bıraktığı zehirli et ve ciğerlerle katledildi.
Site sakinleri kimseye bir zararı olmayan hayvanları kendilerinin beslediğini belirtti ve bu yapılanın bir “cinayet” olduğunu söyledi. 
Bölge sakinleri üçü yavru altı köpek, en az beş kedi ve çok sayıda karga ile saksağanın zehirlenerek öldüğünü belirlediklerini kaydetti.
Kedi ve köpeklerin dün akşamüzeri çok iyi olduğunu söyleyen vatandaşlar olayın akşam saatlerinde yapıldığından şüpheleniyor.
“Sorumlular tespit edilip, cezasını çekmelidir” diyen site sakinleri polisin bu işi yapanları bulmasını istedi. 
Zehri koyan ya da koyanların kısa sürede bulunacağını, olayı yapanları görenlerin olduğunu söyleyen bir site sakini, hayvanların bu şekilde ölümü hak etmediğini belirtti.
Bir site sakini, “Şikayeti olanların çıkıp dürüstçe söylemesi gerekliydi. Gerekirse belediye gelip hepsini toplardı. Havada uçan kuşlar bile öldü. Zavallılar sadece yemek istiyorlardı. Arife günü böyle bir canilik nasıl yapılır? Kimseye zararları yoktu ve çocuklarımız bu hayvanlarla oynuyordu” diyerek tepki gösterdi.

Belediyeyi arasınlar
Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi, bu olayın cinayetten bir farkı olmadığını, bunun kabul edilemez olduğunu söyledi.
Çelebi, hayvanlardan rahatsız olan kişinin belediyeyi araması gerektiğini hiçbir canlının böyle bir ölümü hak etmediğini söyleyerek tepki gösterdi.
Rahatsızlık veren köpekleri belediye ekiplerinin topladığını ve barınaklara götürdüğünü söyleyen Çelebi, hayvanları öldürmekten yana olmadıklarını ve her şikayeti dikkate aldıklarını belirtti.
Çelebi, planları arasında bir köpek barınağı olduğunu ve bunu da en yakın zamanda yapacaklarını söyledi.

Site sakinleri ne dedi?

“Ziya Mercan”
“Bu hayvanları site sakinleri olarak biz besledik büyüttük. Çocuklarımız her gün bu hayvanlarla oynuyordu. Onlar da zehirlenseydi bunun hesabını kim verecekti? Bunu yapan insan değil. Masum hayvanlara zehirli yemek vererek onları öldürmek bir caniliktir. Şikayetleri varsa birlikte karar verir bir barınağa götürürdük ya da belediyeye haber verirdik. Kedi, köpek, kuş ne varsa hepsi öldü. Bunu yapanlar cezasını çeksin.”

“Serkan Kuru”
“Sabah kalktığım zaman kapının önünde ölü bir kedi gördüm. Yanına yürüyünce köpeklerin de öldüğünü gördüm. Böyle bir olayı yaşamak çok üzücü. Biz her gün yemek verip besliyorduk bu hayvanları. Bir çocuk bu zehirle oynasa Allah korusun ölse ne olacaktı? Bunu yapan sağlıklı bir insan olamaz. Bir an önce bulunup cezalandırılsın.”

“Ömer Berk Günal - Hasan Yücelen”
“Biz her gece bu hayvanları besleyip oyun oynuyorduk. Kime ne zarar verdi bizim köpeklerimiz. Biz onları çok seviyorduk, neden onları öldürdüler? Şimdi mahallemiz bomboş kalacak.”

KIBRIS

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.