1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARSLAN MENGÜÇ YAŞAMINI YİTİRDİ.
ARSLAN MENGÜÇ YAŞAMINI YİTİRDİ.

ARSLAN MENGÜÇ YAŞAMINI YİTİRDİ.

Arslan Mengüç yaşamını yitirdi.

A+A-

ENGÜÇ’ÜN “KIBRIS’IN KADINLARI-TARİHE TANIKLIK” İSİMLİ SON KİTABIYLA BİRLİKTE 17 KİTABI BULUNUYOR

 

ARSLAN MENGÜÇ’ÜN,3 KIZI İLE 7 TORUNUNUN YAŞADIĞI İSVEÇ’TE GÖMÜLECEĞİ ÖĞRENİLDİ

KKTC Dış Basın Birliği eski başkanlarından ve Kıbrıs Türk Basın Konseyi Yürütme Kurulu üyesi, araştırmacı yazar-gazeteci-televizyon programcısı ve öğretim üyesi Arslan Mengüç tedavi gördüğü İsveç’te bu sabah hayatını kaybetti.

Mengüç 2 Şubat 2015’de geçirdiği beyin kanaması nedeniyle,  Nisan ayından bu yana, kızlarının yaşadığı İsveç’in başkenti Stockholm’de tedavi görüyordu.

Arslan Mengüç’ün, 3 kızı ile 7 torununun yaşadığı İsveç’te gömüleceği öğrenildi.

17 KİTAP

Mengüç’ün, Aralık ayının son günlerinde yayımlanan “Kıbrıs’ın kadınları-Tarihe Tanıklık” isimli son kitabıyla birlikte 17 kitabı bulunuyor. Mengüç, büyük emek verdiği kitabının ilk cildini, dostlarının gayretiyle, ölmeden önce görebildi.

“Kıbrıs’ın Kadınları-Tarihe Tanıklık” adlı kitapta, 94 yerleşim yerinden 229 Kıbrıslı Türk kadınının varoluş mücadelesi dönemine ait anıları, o günlerdeki ve bugünkü fotoğrafları ile yer alıyor.

Kitabın basımı, Mengüç’ün kızlarının, KKTC Dış Basın Birliği ile Yönetim Kurulu Üyeliği yaptığı Kıbrıs Türk Basın Konseyi’nin katkılarıyla gerçekleşti.

Sanatçı Yasemin Kumral da ABD’den gönderdiği katkıyla basımın gerçekleşmesine yardımcı oldu.

Tarihsel süreç içinde sıra takip eden söyleşilerdeki anıların canlılığı ile eski ve yeni fotoğrafların zenginliği, 670 sayfalık kitabı her zaman başvurulacak bir arşive dönüştü.

“Bizi Bu Günlere Taşıyan Kıbrıs Türk Kadınlarına” ithafıyla yayınlanan kitabın kapak ve grafik düzenlemelerini  Erdoğan Uzunahmet yaptı. Okman Printing tarafından basılan kitap, Mengüç’ün çalışmalarının birinci cildi olarak yayına hazırlandı

DIŞ BASIN BİRLİĞİ

Dış Basın Birliği Başkanı Züleyha Karaman, Mengüç’ün vefatı nedeniyle yaptığı açıklamada, “KKTC Dış Basın Birliği olarak, Başkanımız Arslan Mengüç’ün vefatından duyduğumuz üzüntüyü belirtir, başta ailesi olmak üzere, tüm dostlarına, basın camiasına başsağlığı ve sabır dileriz” dedi.

ÖZGEÇMİŞİ

6 Mart 1944 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Mengüç, Heybeliada Deniz Lisesi’ne gitti. 1966’da İsveç’e göç etti ve 1971’de Stockholm Üniversitesi’ne bağlı Belgesel Film Okulu’nu bitirdi. İsveç Devlet Merkez Radyosu’nda aralıksız 13 yıl program yapımcısı ve sunucusu olarak görev aldı. Bugüne kadar birçok belgesele imza attı.

Televizyon yöneticiliğinin yanı sıra akademisyenlik de yapan Mengüç, 1997 yılından bu yana Kıbrıs’ta yaşıyordu.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.