1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARTIK ENGELLİLERİN DE PARKI OLACAK
ARTIK ENGELLİLERİN DE PARKI OLACAK

ARTIK ENGELLİLERİN DE PARKI OLACAK

Artık engellilerin de parkı olacak

A+A-

Lefkoşa Folklor ve Gençlik Merkezi (FOGEM), ülkemizde bir ilk olan Engelsiz Park Projesi için Sarayönü’nde kermes düzenledi.

Halkın ilgi gösterdiği kermese, bölge esnafı da destek verdi. Özellikle Sarayönü’nde faaliyet gösteren Mekan Restoran, dün satışlardan elde ettiği tüm gelirini FOGEM Engelsiz Park Projesi’ne bağışladığını açıkladı. Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Kadri Fellahoğlu da kermesi ziyaret ederek FOGEM’i yaptığı bu duyarlı faaliyetlerden dolayı tebrik etti.

Fellahoğlu: Engeller kalkacak
LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, FOGEM’le çok önemli ve anlamlı bir projeye imza attıklarını belirterek, başta FOGEM Başkanı Salihi Döşemeci olmak üzere bu faaliyete destek veren herkese teşekkür etti.

Fellahoğlu, bu projeyle engelli çocukların da engelsiz çocuklar gibi kendileri için özel tasarlanmış parklarda vakit geçirebileceğini ve engellerin kalkacağını söyledi.

Projenin maddi yükümlülüğünü FOGEM’in, teknik ve alt yapı işlerini ise LTB’nin üstleneceğini kaydeden Fellahoğlu, Dr. Fazıl Küçük Parkı’nın bir bölümüne engelli çocukların faydalanacağı engelliler parkı ve çocuk oyun alanı projesinin, en kısa sürede hayata geçirilmesi için LTB’nin çalışma içinde olduğunu söyledi.

 

Döşemeci: Bir ilki yapıyoruz

FOGEM Başkanı Salahi Döşemeci, ülkemizde yok sayılan çok sayıda engelli vatandaş olduğunu dikkat çekti ve engelli çocukların eğleneceği parkın olmadığına vurgu yaptı.

Döşemeci, bu konuda LTB yetkilileri ile temasa geçer geçmez olumlu yanıt aldıklarını belirterek, projenin maddi kaynağının tamamlanmasına çok az kaldığını ancak, parkın Türkiye’den geleceği için zaman alacağını belirtti. Döşemeci, amaçlarının parkı 23 Nisan 2014 tarihinde açmak olduğunu söyledi.

Döşemeci, KKTC halkının duyarlılığına ve özelikle başta LTB Başkanı Kadri Fellaoğlu olmak üzere LTB yetkililerine teşekkür etti.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.