1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ASGARİ ÜCRETLE, 4 KİŞİLİK BİR AİLENİN YAŞAMINI SÜRDÜRMESİ MÜMKÜN MÜ
ASGARİ ÜCRETLE, 4 KİŞİLİK BİR AİLENİN YAŞAMINI SÜRDÜRMESİ MÜMKÜN MÜ

ASGARİ ÜCRETLE, 4 KİŞİLİK BİR AİLENİN YAŞAMINI SÜRDÜRMESİ MÜMKÜN MÜ

Bir temennimiz var..

A+A-

GÜRPINAR:  “ÇALIŞMA HAYATINDA ORTAYA ÇIKAN SORUNLARLA İLGİLİ GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNMAYI AMAÇLIYORUM”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu’nu (Türk-Sen) ziyaret etti. Ziyarette, Türk-Sen’e bağlı bazı sendikaların başkan ve temsilcileri de hazır bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, kuruluş yıldönümünde ziyaret edemediği Türk-Sen’e gecikmeli de olsa bir ziyaret gerçekleştirmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Aziz Gürpınar, genel olarak çalışma hayatında ortaya çıkan sorunlar konusunda görüş alışverişinde bulunmayı ve çözüm önerileri ortaya koymayı amaçladığını belirtti.

Ülkenin uluslararası temsiliyeti bulunan, eski ve önemli bir sendikası olan Türk-Sen’in işçi mücadelesinde hep yer almış, saygın bir örgüt olduğuna işaret eden Gürpınar, sorun ve önerileri Türk-Sen ile tartışmanın öncelikleri arasında yer aldığını söyledi.

BIÇAKLI: “ASGARİ ÜCRET, 4 KİŞİLİK BİR AİLENİN YAŞAMINI SÜRDÜRMESİNE YETECEK BİR ÜCRET DEĞİL”

Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı da konuşmasında, işçi kardeşlerinin, 14 Aralık 1954’te kurulan Türk-Sen’in yaşaması için büyük katkılarda bulunduğunu belirtti. Bıçaklı, Türk-Sen’in sadece Kıbrıs’ta değil Avrupa Sendikaları Konfederasyonu ve Dünya İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nda Kıbrıs Türk işçisini temsil ettiğini kaydetti.

Bıçaklı, çalışma hayatı devam ettiği sürece sıkıntı ve sorunların kaçınılmaz olduğunu ancak bu sorunların, işbirliği içinde ve en süratli biçimde nasıl çözümleneceğinin önemli olduğunu söyledi. Bıçaklı, “Çalışma hayatına katkı yapacak her türlü adıma destek olmaya hazırız” dedi.

“ASGARİ ÜCRET YETERSİZ”

Arslan Bıçaklı, asgari ücret konusuna da değinerek, belirlenen ücretin, 4 kişilik bir ailenin yaşamını sürdürmesine yetecek bir ücret olmadığını yineledi.

Asgari ücrete itiraz yaptıklarını kaydeden Bıçaklı, komisyonun bu itirazı değerlendirmesi temennisinde bulundu.

“SENDİKALAŞMA ZORUNLULUĞU GETİRİLMELİ”

Bıçaklı, özel sektör çalışanlarının örgütsüz olduğuna işaret ederek, anayasal bir hak olmasına rağmen arzulanan örgütlenmenin gerçekleşemediğini söyledi. Bıçaklı, “Yasayla, sendikalaşma zorunluluğu getirilmeli” dedi.

Sosyal sigorta yatırımlarının da gününde ve yasaya uygun yapılması gerektiğini kaydeden Bıçaklı, çalışanların mağduriyetine son vermek gerektiğini belirtti. Toplu sözleşme yaptıkları yerlerde de bazı sorunlar bulunduğunu söyleyen Bıçaklı, sözleşmelerin, yasalara uygu şekilde bir evvel yapılmasını istedi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.