1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ASGARİ ÜCRETLİNİN YAŞAM KAVGASI VERDİĞİ BİR SÜREÇTE YEMEKLİ KUTLAMA YAPMAYACAĞIZ”
“ASGARİ ÜCRETLİNİN YAŞAM KAVGASI VERDİĞİ BİR SÜREÇTE YEMEKLİ KUTLAMA YAPMAYACAĞIZ”

“ASGARİ ÜCRETLİNİN YAŞAM KAVGASI VERDİĞİ BİR SÜREÇTE YEMEKLİ KUTLAMA YAPMAYACAĞIZ”

Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) 59 yaşında.

A+A-

TÜRK-SEN HEYETİ ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK KOYDU

BIÇAKLI: “ASGARİ ÜCRETLİNİN YAŞAM KAVGASI VERDİĞİ BİR SÜREÇTE YEMEKLİ KUTLAMA YAPMAYACAĞIZ”

Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) 59 yaşında.

Arslan Bıçaklı başkanlığındaki Türk-Sen Heyeti ile Federasyon’a bağlı sendikaların başkan ve temsilcileri  59’uncu yıl dönümü nedeniyle Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.

Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı özellikle özel sektördeki asgari ücretlilerin yaşam kavgası  verdiği ve yaşamını sürdüremediği  bir süreçte  yemekli eğlenceli kutlama etkinliği yapmayacaklarını bildirdi.

Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı törenin ardından yaptığı basın açıklamasında, işçi sınıfının  her gün  daha fazla sermayeye peşkeş çekilmesi için kurallar, kanunlar ve yasalar geçirilmekte olduğunu,  kurumların bir bir kapatılarak işçilerin sokağa atılmakta olduğunu iddia etti.
 
4 yıldır  çalışanlara hiç artış yapılmadığını söyleyen Bıçaklı, enflasyonun yüzde 40’ları aştığını belirtti.

Bıçaklı, Türkiye hükümeti ile KKTC hükümeti arasında imzalanan ekonomik protokole değinerek, “Maalesef bu protokolün içinde kurumlarımızın nasıl elden çıkarılacağı, işçilerin nasıl  sokağa atılacağı ve açlığa mahkum edilecekleri  vardır” dedi.

Türk-Sen Başkanı Bıçaklı, yakın geçmişte ekonomik pakete  ve özelleştirmeye karşı  karşı birlikte eylem yaptıkları  Kamu Çalışanları Yasası’na birlikte karşı çıktıkları  siyasi parti başkanları ve yöneticilerinin dün karşı çıktıkları konuları bugün uygulamak istediklerini ileri sürdü.

Bıçaklı, “Hükümette başka, muhalefette başka.. Siyasiler  bu çerçevede bir yere varamaz. Eski UBP hükümeti de bu anlayışla hükümeti yönetmeye çalıştı ama 28 Temmuz’da Milletvekilliği  Genel Seçimi’nde sandıkta kaldı,  genel başkanları da sandıkta kaldı, partileri de sandıkta kaldı. Bu, ülkeyi yönetmek isteyen siyasi partilere önemli bir mesajdır”  dedi.
 
Ülkede sıkıntı varsa ve fedakarlık isteniyorsa önce, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanlardan başlanması gerektiğini söyleyen Bıçaklı, sırası gelirse işçilerin de fedakarlık yapmaya hazır olacaklarını söyledi.

Kıbrıs konusuna da değinen Bıçaklı, Türk-Sen ailesi olarak adada savaş istemediklerini belirterek, her iki toplumun kabul edebileceği ve yaşayabilir  bir çözüme ulaşmak için her iki toplum liderinin titizlik göstermesini istediklerini  ifade etti.

Bıçaklı, “ada çok küçüktür ama her iki toplumu sığacak kadar da büyüktür” dedi.

Bıçaklı, 1954 yılında 10 işçi birliğinin bir araya gelerek  Türk-Sen’i kurduklarını belirterek, Türk-Sen’in,  59 yıldır ülke içerisinde,  Avrupa Sendikaları Konfederasyonu ve Dünya İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nda Kıbrıs Türk işçisini ve  emeğini onuruyla temsil etmeye devam ettiğini söyledi.

Bıçaklı Türk-Sen’i kuran, 59 yıldır katkı koyan  başkanlara, genel sekreterlere yöneticilere, işçi sınıfına teşekkür etti  ve görev şehidi sendikacıları da andı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.