1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ASKERLİK SÜRESİ BİZDE DE KISALTILABİLİR”
“ASKERLİK SÜRESİ BİZDE DE KISALTILABİLİR”

“ASKERLİK SÜRESİ BİZDE DE KISALTILABİLİR”

Emekli Tuğgeneral Salih Cengâver Cem ve Emekli Kurmay Albay Halil Sadrazam, Türkiye ve güney Kıbrıs’ta gündeme gelen askerlik süresiyle ilgili YeniDüzen’e konuştu

A+A-

SİYASİ OTORİTE YASA ÇIKARMALI… 

Emekli Tuğgeneral Salih Cengâver Cem, ‘teknik’ olarak profesyonel orduya geçişle zorunlu askerlik süresinin kısaltılmasının mümkün olabileceğini belirterek, profesyonel askerliğe tamamen geçildiği takdirde zorunlu askerlik süresinin daha da kısaltılabileceğini, profesyonel askerlik için siyasi otoritenin yasa çıkarması gerektiğini aktardı.

ASKER SAYISI BELİRLEYİCİ OLUR…

Ülkede profesyonel askerliğe geçilebileceğini söyleyen Emekli Kurmay Albay Halil Sadrazam, silâhaltında bulunması gereken asker sayısı ve nüfus miktarı dikkate alınarak zorunlu askerlik süresinin kısaltılabileceğini belirtti. Emekli Albay, askeri makamların bu süreyi hükümet yetkilileriyle birlikte belirleyebileceğini dile getirdi

Emekli Tuğgeneral Salih Cengâver Cem ve Emekli Albay Halil Sadrazam, profesyonel askerliğe geçiş yapılmasıyla zorunlu askerlik süresinin kısaltılabileceğini söyledi. Son günlerde Güney Kıbrıs ve Türkiye’de askerlik süresinin kısaltılması konusu gündeme gelirken, YENİDÜZEN, KKTC’deki askerlik süresiyle ilgili emekli komutanların görüşünü aldı.
Emekli Tuğgeneral Salih Cengâver Cem, zorunlu askerlik süresinin, profesyonel orduya planlı geçiş ile kısaltılabileceğini dile getirdi. Teknik olarak profesyonel askerliğe geçişle zorunlu askerlik süresinin kısaltılmasının mümkün olabileceğini aktaran emekli General, orduya profesyonel askerler alındığı takdirde askerlik süresinin kısaltılabileceğine vurgu yaptı.
Emekli Kurmay Albay Halil Sadrazam ise silâhaltında bulunması gereken asker sayısı ve nüfus miktarı dikkate alınıp zorunlu askerlik süresinin kısaltılabileceğini vurgulayarak, profesyonel askerliğe de geçilebileceğini ve zorunlu askerliğin kaldırılabileceğini dile getirdi.

Yenidüzen

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.