1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. ASLINDA HER ŞEYİ YILLARDIR YANLIŞ YAPIYORMUŞUZ..
ASLINDA HER ŞEYİ YILLARDIR YANLIŞ YAPIYORMUŞUZ..

ASLINDA HER ŞEYİ YILLARDIR YANLIŞ YAPIYORMUŞUZ..

Meğer makarna süzgecini yıllardır hep yanlış kullanmışız

A+A-

Meğer makarna süzgecini yıllardır hep yanlış kullanmışızSosyal medya zaman zaman hayata bambaşka gözlerle bakmamızı sağlayacak yaratıcılıklara sahne oluyor. Bunların sonuncusu makarna süzmekle ilgili... "Makarna süzmek kadar basit bir iş yaparken ne kadar yaratıcı olunabilir ki?" diye soruyorsanız sizi aşağı alalım.

Normalde makarnayı süzmek için tencerenin içindekileri süzgecin içine boca eder, sonra da suyun süzülmesini beklersiniz değil mi?

222-012.jpg

All Def Digital'ın Facebook sayfasından tüm dünyaya yayılan makarna süzme hilesine bakılırsa, aslında her şeyi yıllardır yanlış yapıyormuşsunuz. Zira makarnayı ve suyu süzgecin içine dökmek yerine, süzgeci tencerenin ağzına kapatıp suyu öyle süzmeniz gerekiyormuş.

2222-006.jpg

Dahice değil mi? Üstelik bu tekniği kullanarak makarnayı önce tencereden süzgece, sonra süzgeçten tekrar tencereye boşaltma derdinden de kurtuluyorsunuz. Bu yemek hazırlama sürenizden bir-iki tasarruf etmeniz anlamına da geliyor ki çok açken 2 dakikanın değeri paha biçilmez olabilir.

444-001.jpg

Öte yandan bu tekniği uygularken tencereyle süzgeci bir ada tutmanın zorluğunu da gözardı etmemek gerek. Dolayısıyla her an yanma tehlikesiyle karşı karşıya olmaktansa, bildiğiniz yoldan gitmenin en doğrusu olduğu da söylenebilir tabii...

Hürriyet

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.