1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ASMAALTI’IN YAYALAŞTIRILMASI OLMAZSA OLMAZDIR
ASMAALTI’IN YAYALAŞTIRILMASI OLMAZSA OLMAZDIR

ASMAALTI’IN YAYALAŞTIRILMASI OLMAZSA OLMAZDIR

Asmaaltı ve Arasta Esnafı Derneği Başkanı Tanju Müezzionoğlu Kesin konuştu

A+A-

Asmaaltının yayalaştırılması konusu gündemdeki yerini korurken bu konu ile ilgili başvurulabilecek en önemli kaynak olan Asmaaltı ve Arasta Esnafı Derneği Başkanı Tanju Müezzinoğlu’na görüşleri için başvurduk.                       

KIBRIS 7/24: Bölge esnafının yayalaştırma hakkındaki düşünceleri ne yöndedir?

T.M.: Ben bu bölgenin (Asmaaltı ve Arasta Esnafı Derneği)nin Başkanı olarak yaptığım araştırmada, bölge esnafının %90'ı Asmaaltı'nın yayalaştırılmasından yana olduklarını ortaya koymuşlardır.

KIBRIS 7/24: Yayalaştırma projesine karşı olanlar var mı?

T.M.: Bölgenin yayalaştırılmasına karşı çok küçük bir kesim vardır. Ancak bu kesim de bölgenin niçin yayalaştırılmasına karşı olmalarının sebebini ve gerekçelerini hiç mi hiç ortaya koyamadılar.

KIBRIS 7/24: Asmaaltı bölgesi neden yayalaştırılmalıdır?

T.M.:Avrupa ülkelerini incelediğim zaman, şehir merkezlerinin ve alış veriş mekanlarının yayalaştırıldığını görüyoruz. Bu uygulamalar Paris’te; İstanbul’da, Londra’da, Amsterdam’da kısaca tüm Avrupa ülkelerinde uygulanmaktadır.  Çok uzaklara gitmemize de bir gerekçe yoktur. Bu uygulama komşumuz Kıbrıs Rum Kesimi’nde uygulanmaktadır ve bölge esnafı halkı bu uygulamadan çok memnundur.Sayın Akıncı’nın Lefkoşa Belediye Başkanı olduğu dönemde ‘Uzun Yol’ yayalaştırılırken, KKTC’de Lefkoşa’da Arasta bölgesi de yayalaştırılmıştır. O zamanda bazı kişiler buna karşı çıkmışlardı. Ancak bu gün bu arkadaşlarla yaptığımız sohbetlerde memnuniyetlerini dile getirecek söz bulamıyorlar. Mağusa Surlar İçi de yayalaştırılırken de bazı çatlak sesler çıkmıştı. Ama bu gün Mağusa Surlar İçi esnafı da, turizmi de, Halkı da yapılan bu yayalaştırmadan son derece memnun.

KIBRIS 7/24: Asmaaltı’nın yayalaştırılması sizce bölge turizmini nasıl etkileyecek?

T.M.: Lekoşa Surlar İçi Asmaaltı bölgesinin yayalaştırma projesinin gerçeklemesi ile bölge turizm de gelişecek, esnafımızın alış verişi kat kat artacak.Turistler ve Halkımız bu mekânlarda çoluk çocuğu ile araba çarpması düşünmeden rahat bir şekilde hem alış verişini yapacak, hem de turistik mekanları dolaşabilecektir.

KIBRIS 7/24:Lefkoşa Türk Belediyesi’nin proje ile ilgili çalışmaları ne aşamadadır?

T.M.: 16.9.2013 tarihinde Turizm Bakanlığı Salonunda LTB Başkanı Sayın Kadri Fellahoğlu ve ekibinin yaptığı bilinçlendirme toplantısında; Belediye Başkanı Sayın Fellahoğlu’nun yaptığı konuşmada projeye tam destek verdiklerini ve çok kısa bir zaman dilimi içerisinde projenin uygulamaya konulacağını söyledi.

Toplantıda Sayın Mustafa Akıncı ve Sayın Hakkı Atun Beylerin de yaptıkları konuşmalarda hiç zaman kaybetmeden Asmaaltı bölgesini yayalaştırma projesinin uygulanmasının kaçınılmaz olduğunu söylediler.

KIBRIS 7/24: Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

T.M.:Asmaaltı’ın Yayalaştırılması bölgemiz için olmazsa olmazdır.   

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.