1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ATAKAN: İKİNCİ ETAP BU HAFTA BAŞLIYOR
ATAKAN: İKİNCİ ETAP BU HAFTA BAŞLIYOR

ATAKAN: İKİNCİ ETAP BU HAFTA BAŞLIYOR

Atakan, Lefkoşa-Girne Anayolu’nda ikinci etap yenileme çalışmalarının bu hafta başlayacağını açıkladı.

A+A-

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, Meclis Genel Kurulu’nda dün karayolları ile ilgili yapılan eleştirileri cevapladı. Atakan, Girne-Lefkoşa anayolu konusundaki projeyi birçok kez kamuoyuyla paylaştıklarını ifade ederek, projenin 6 etaptan oluşacağını; 1. etabın tamamlandığını ve diğer etabın bayram nedeniyle ertelediğini belirtti. Atakan, projenin katlı kavşakla tamamlanacağını birçok kez farklı platformlarda anlattıklarını kaydetti.

Atakan, Lefkoşa-Girne Anayolu’nda ikinci etap yenileme çalışmalarının bu hafta başlayacağını belirterek, yolda bazı kısımların tıraşlanarak, iki şeridin eşit seviyeye getirileceğini söyledi. Yollar konusundaki çalışmaların, konunun uzmanları tarafından yürütüldüğüne işaret eden Atakan, korkuluklar konusunda yeniden bir araştırma yapıldığını söyledi.

Lefkoşa-Girne Anayolu’nda tamamlanan bölümde kullanılan metal korkulukların daha az güvenli olduğu yönünde kendisinin de gözlemlerde bulunduğunu ve şirketten güvenlik testleri talep ettiklerini anlatan Atakan, kendilerine gönderilen test sonuçlarında bu yolu kullanacak araç tipi ve hıza uygun olduğunun tespit edildiğini kaydetti.

Girne dağ yolunda yapılan çalışmalara da değinen Atakan, devam eden ihalede sürenin uzaması halinde, mevcut yolda bir takım düzenlemeler gerçekleşeceğini belirtti. Atakan, yol temizliği konusunda da Türkiye’den bir araç talep ettiklerini ancak devam eden seçim süreci tamamlandıktan sonra araçların hibe şeklinde alınabileceğini kaydetti.

Ülke karayollarında ciddi tamir gereken noktalar olduğunu, bunların tespitinin yapıldığına işaret eden Bakan Atakan, bunlar için gerekenlerin en kısa zamanda yapılacağını söyledi.

Bakan Atakan, ana arterlerin aydınlatılması konusunda Karayolları Dairesi’nin yetkilendirildiğini ancak Karayollarının gerekli araç gerecinin bulunmadığından Kıb-Tek ile görüşmelerin devam ettiğini ve protokolle bu işlemler için Kıb-Tek’in yetkilendirileceğini anlattı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.