1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ATALAY'DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI
ATALAY'DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

ATALAY'DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Atalay'dan Ramazan Bayramı mesajı

A+A-

 

İslâm âlemi olarak 17 Temmuz 2015 Cuma günü yeni bir Ramazan Bayramını daha milletçe huzur ve mutluluk içinde idrak edeceğiz.

Kur'an-ı Kerimde "bin aydan daha hayırlı" olduğu belirtilen Kadir Gecesinin de içerisinde olduğu rahmet, bereket, şefkat ve paylaşım ayı olan Ramazan ayını,  Oruçla, Teravihle ve okuduğumuz Kur’an’ı Kerimle, yaptığımız ibadetlerle değerlendirerek geride bıraktık.

Birçok açıdan kendimizi yenilediğimiz bu mübarek ay boyunca, ihtiyacı olan insanların ihtiyacını giderdik, onlara inançları ne olursa olsun kapımızı, soframızı ve gönlümüzü açtık, olabildiğince insan kardeşliğini yaşadık. İslam dininin prensipleriyle şekillenen içimizdeki Allah’a kul olma arzusu, ihtiyacı olanların ihtiyaçlarını giderme, öksüze-yetime el uzatma, onların başını Allah Resulünün şefkat eliyle okşama isteği her zamankinden daha nazik, itinalı ve coşkulu şekilde duygu ve davranışlarımıza yansıdı. Şimdi de bütün evreni içine alan aynı his ve heyecanla Ramazan Bayramına giriyor, inananlar olarak bir Bayramı daha idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Bayram; Toplum olarak, bayramın coşkusunu yaşamak, sevinci ve kederi paylaşmak demektir ve kültürümüze de bu şekilde yerleşmiştir. Ramazan Bayramı; Büyüklerimizin, anne-babamızın, akrabalarımızın, arkadaşlarımızın,  komşularımızın ziyaret edildiği, bencilliğin ortadan kalktığı, dargınlıkların son bulduğu, toplumsal huzurumuzu bozacak davranışların sergilenmediği, çocukların mahallede kapı-kapı dolaşarak şeker topladığı, büyüklerin çocukları kırmadığı, güler yüzle karşıladığı günler olmuştur. İnananlar açısından bu davranışların hayat boyunca devam ettirilmesi büyük önem taşır. Bu nedenle her Müslüman Ramazan ayında yakaladığı duygusal ivmeyi Ramazandan sonrada davranışlarına yansıtmaya devam etmeli, vazgeçtiği kötü, ailevi ve toplumsal huzuru bozan huy ve davranışlara bir daha asla dönmeme kararlılığını canlı tutmalıdır.

Bütün insanlığı Hz. Âdem’den gelen bir ailenin fertleri gibi gören, onun da topraktan yaratıldığını Kur’an’dan öğrenen ve hatırdan hiç çıkarmayan inananlar olarak, dini, dili, ırkı, rengi ne olursa olsun, dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın, haksızlığa uğrayanların feryatları yüreğimizi dağlar, akıttıkları gözyaşları bizleri derinden üzer. Her Müslüman “Kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapma” şeklinde formüle edilmiş vicdani teraziyi sürekli çalışır vaziyette tutar. Müslümanlar olarak dünyanın çeşitli coğrafyalarında acı çeken insanların feryatlarını duymalı, onların içerisinde bulundukları durumu anlamalı ve bu gayr-i insani durumun son bulması için çaba sarf etmeli, İslam ve insan kardeşliğinin Kur’an’ın çizdiği çerçevede yeniden şekillenmesi, böylece dünyada huzurun hâkim ve daim olması için dua etmeli, çaba göstermeliyiz.

Her zaman yaptığımız gibi bu Bayram da, küslüklere son vermeli, büyüklerimizi, akraba, dost ve komşularımızı, kimsesiz ve hastalarımızı ziyaret etmeli, öksüz-yetim ve kimsesiz çocukları sevindirmeli, herkesi bayram sevincine ortak etmeli, kimseyi bu sevincin dışında bırakmamaya özen göstermeliyiz. Aramızdan ayrılan yakınlarımızı da unutmamalı, onların kabirlerini ziyaret etmeli, onlar için bağışlanma isteklerimizi Rabbimize iletmeliyiz. Mezarlıklarda hazır hatim ve dua satanlara itibar etmemeli, bu şekilde satın alınan bir hatim ve duanın ölüye bir fayda sağlamayacağını unutmamalıyız.

İnşallah bu Bayram sonrasında da Kıbrısımızın en önemli manevi mimarı Hala Sultan annemizin kabrinin bulunduğu Hala Sultan Tekkesini 1000 kardeşimizle ziyaret edecek, manevi mirasımızı yad edecek, geçmişimizin derinliğine yolculuk edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle halkımızın Ramazan Bayramını tebrik ediyor, Ramazan Bayramı’nın milletimize, İslam alemine, bütün insanlığa barış ve huzur getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Hatırlatma:

1-       Ülkemizde bu sene fitre miktarı 17,5 TL'dir ve ailede her birey için verilmelidir.

2-       Bayramı Namazı KKTC genelinde 17 Ağustos 2015 Cuma günü, saat 06:30'da kılınacaktır.

3-       Hz. Ebubekir Camii’nde kılınacak Bayram Namazı BRT1'den naklen yayınlanacaktır.

4-       Bayramın 2. günü saat 17:00'de Din İşleri Başkanlığı bahçesinde bayramlaşma etkinliği gerçekleştirilecektir.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.