1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ATATÜRK GÜZELYURT’TA DÜZENLENEN TÖRENLE ANILDI
ATATÜRK GÜZELYURT’TA DÜZENLENEN TÖRENLE ANILDI

ATATÜRK GÜZELYURT’TA DÜZENLENEN TÖRENLE ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 75’inci yıldönümü nedeniyle Güzelyurt Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

A+A-

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 75’inci yıldönümü nedeniyle Güzelyurt Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Törende Güzelyurt Kaymakamı Doğan Bağkur, 49’uncu Piyade Alay Komutanı Kurmay Albay İlker Akbulut, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı adına Piyade Albay İbrahim Dağman,  Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, milletvekilleri, Orta Doğu Teknik Üniversitesi yetkilileri ile siyasi parti, kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütü temsilcileri ve okullar katıldı.

Protokol sırasına göre çelenklerin konmasıyla başlayan törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla bayraklar yarıya indirildi.

Törende Güzelyurt Meslek Lisesi öğrencisi Erol Çelik “Atatürk’ten Son Mektup” adlı şiiri okurken, Meslek Lisesi tarih öğretmeni Fikri Özder günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Özder, “1938 yılından beri her 10 Kasım, Ata’mızı kaybetmenin verdiği büyük hüznün yanında onu daha iyi anlamanın gereğinin ortaya konulması gereken bir gün olarak değerlendirilmeli. Atatürk’ün hayatını ve ilkeleri uygulamak bizlerin birinci vazifesi olmalıdır” diyerek Atatürk inkılaplarının bugün birçok ülkede örnek alındığını söyledi.

Atatürk’e olan sevgi ve saygının dünya var oldukça devam edeceğini kaydeden Özder, Atatürk’ün vatanı adına yapmış olduğu hizmetlerin gelecek nesillere en iyi şekilde anlatılması gerektiğini belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.