1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ATATÜRK MESLEK LİSESİ’NDEN ÖRNEK DAVRANIŞ
ATATÜRK MESLEK LİSESİ’NDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

ATATÜRK MESLEK LİSESİ’NDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Atatürk Meslek Lisesi’nden örnek davranış

A+A-

Dünya Engelliler Günü dolayısı ile dün Lefkoşa’da faaliyet gösteren Atatürk Meslek Lisesi öğrencilerine Prof. Dr. Süleyman Eripek’in katılımıyla zihinsel engelli çocukların tespit edilmesi ve zihinsel engelli çocukların eğitimleri konulu bir konferans düzenledi. Brifinge öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Abbas ELMAS

Atatürk Meslek Lisesi’nden öğrencilerine ‘Dünya Engelliler Günü’nde anlamlı eğitim. AML öğretmenlerinden Ayşe Zehirok’un düzenlediği ve Uluslar Arası Kıbrıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Zihin Engelliler Öğretmenliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman Eripek katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte lise çağındaki öğrencilere zihinsel engelli kişilerin tespiti ve eğitimi ile ilgili bir konferans verildi.

Atatürk Meslek Lisesi Okul Öncesi Eğitim Bölümü öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği konferansta, zihinsel engelli çocukların tespiti, sağlık kontrolleri ve verilmesi gereken eğitim müfredatları irdelenirken, Prof. Dr. Süleyman Eripek konferans sonrasında öğrencilerin sorularını yanıtladı. Prof. Dr. Süleyman Eripek bazı öğrencilere kitaplarından hediye ederek imzaladı.

Gazetemize açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Süleyman Eripek, Atatürk Meslek Lisesi yetkililerinin Uluslar Arası Kıbrıs Üniversitesi Halkla İlişkiler Bürosu’na brifingle ilgili talepte bulunduklarını okula davet edildiklerini ifade ederek, okulların bu gibi etkinlikler düzenlemelerini fırsat buldukları sürece desteklemekten memnuniyet duyduklarını söyledi.

Yetersizliği olan çocukların eğitimleri ile ilgili bir konferans verdiklerini kaydeden Eripek, okul öncesi eğitim bölümü öğrencilerinin bir nebze de olsa bakış açılarını değiştirmek amacı ile etkinliğe katıldıklarını ve bu tür etkinliklere her zaman açık olduklarını ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.