1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ATATÜRK UKÜ’DE GENİŞ KAPSAMLI TÖRENLE ANILDI
ATATÜRK UKÜ’DE GENİŞ KAPSAMLI TÖRENLE ANILDI

ATATÜRK UKÜ’DE GENİŞ KAPSAMLI TÖRENLE ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 75. yılında UKÜ’de geniş kapsamlı bir törenle anıldı.

A+A-

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 75.  yılında UKÜ’de geniş kapsamlı bir törenle anıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Atatürkçü Düşünce Kulübü Başkanı Umut Köksal, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde, her ne olursa olsun, Türk insanının Atatürk’e manevi bir güç olarak dayanması, ondan kuvvet alması gerektiğini belirtti.

KARAKARTAL

Eğitim Fakültesi Dekanı ve Atatürkçü Düşünce Kulübü Danışmanı Prof. Dr. Oğuz Karakartal da, bir konuşma yaparak, “Görüyoruz ki her katmandan insanımız Atatürk ile birleşebiliyor, bu çok güzel bir duygu. Her türlü olumsuz şarta rağmen bunu başarabiliyorsak, milletimizin sırtı yere gelmez diye düşünüyorum” dedi.

ÇELEBİ

Anma törenine katılan Ege Üniversitesi Cumhuriyet Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mevlüt Çelebi “Dünya Lideri Atatürk” konulu bir konferans verdi.

FİLARMONİ KOROSU’NUN “ATATÜRKÜM” ŞARKISI İLK KEZ UKÜ’DE SESLENDİRİLDİ

Konuşmaların ardından Bayrak Radyo Televizyonu (BRT) Kıbrıs Türk Filarmoni Çok Sesli Korosu, Yılmaz Taner şefliğinde Atatürk’ün sevdiği parçaları seslendirdi. Koro ayrıca Mustafa Kemal için besteledikleri “Atatürküm” eserini ilk kez UKÜ’de seslendirdi.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi akademisyen ve öğrencilerinin katılacağı diğer tören ise yarın UKÜ’de Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilecek.

Buradaki törende saat 09.05’te sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunulacak ve ardından İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar yarıya indirilecek.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.