1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ATATÜRKÇÜ YAŞAM DERNEĞİ: “ANDIMIZIN KALDIRILMASINA ŞİDDETLE KARŞIYIZ”
ATATÜRKÇÜ YAŞAM DERNEĞİ: “ANDIMIZIN KALDIRILMASINA ŞİDDETLE KARŞIYIZ”

ATATÜRKÇÜ YAŞAM DERNEĞİ: “ANDIMIZIN KALDIRILMASINA ŞİDDETLE KARŞIYIZ”

Atatürkçü Yaşam Derneği, ilkokullarda okutulan ‘Ant’ın kaldırılmasına ilişkin Milli Eğitim Şurası’nda alınan tavsiye kararına tepki göstererek, kararı protesto etti ve “andımızın kaldırılmasına şiddetle karşıyız” dedi

A+A-

Atatürkçü Yaşam Derneği, ilkokullarda okutulan ‘Ant’ın kaldırılmasına ilişkin Milli Eğitim Şurası’nda alınan tavsiye kararına tepki göstererek, kararı protesto etti ve “andımızın kaldırılmasına şiddetle karşıyız” dedi.

Atatürkçü Yaşam Derneği Başkanı Ahmet İşcan, şunları kaydetti:
“Benzeri uygulama Türkiye’de bile hayat bulamazken, bazı çevrelerin bu konudaki takıntılarını anlayabilmek mümkün değildir.

Yıllardan beri tam gün eğitime sıcak bakmayanların, küçük hesaplar peşinde koşmaları, dış mihrakları memnun edecek, toplumda birlik ve beraberliği bozucu tavırlar takınmaları düşündürücüdür.

Bugün Andımıza karşı çıkan anlayış, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk çocuğuna ve Türk gençliğine armağan ettiği 23 Nisan ve 19 Mayıs’la ilgili düşüncelerini merak ediyoruz.

Dış odaklarla içli dışlı olan bu çevrelerin, Türk çocuğunu kendi milletinden soğutma girişimlerine asla göz yummayacağımızı belirtirken, bu konuda Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu’nun dik duruşunu da takdirle karşılarız.”

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.