1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ATATÜRKÇÜ YAŞAM DERNEĞİ’NDEN TFF’YE TEPKİ
ATATÜRKÇÜ YAŞAM DERNEĞİ’NDEN TFF’YE TEPKİ

ATATÜRKÇÜ YAŞAM DERNEĞİ’NDEN TFF’YE TEPKİ

Atatürkçü Yaşam Derneği, Türkiye’de düzenlenen One Nation Cup 2013 turnuvası kararını üzüntüyle karşıladıklarını açıkladı.

A+A-

Atatürkçü Yaşam Derneği, Türkiye’de düzenlenen One Nation Cup 2013 turnuvasına katılımı karara bağlanan, fakat daha sonra Türkiye Futbol Federasyonu’nca FIFA kuralları gereği tepki almamak için turnuvadan çıkarılan Mağusa Türk Gücü U15 takımının karşı karşıya kaldığı durumu üzüntüyle karşıladıklarını açıkladı.

Dernek Başkanı Ahmet İşcan yaptığı açıklamada, “Bu olay Kıbrıs Türk spor camiası ve gençliğine Türkiye Futbol Federasyonu’nca uygulanan bir ambargodur” dedi.

Bu olayların bir daha yaşanmaması ve gençliğin hakkı olan spor yapma özgürlüğünün evrensel insan hakları bağlamında her platformda verilmesinin en büyük temennileri olduğunu ifade eden İşcan, “Bu düşüncelerle başta MTG Spor Kulübü’müz olmak üzere tüm KKTC spor kamuoyuna yaşanan olayla ilgili üzüntülerimizi dile getirirken dernek olarak da Kıbrıs Türk Futbol Federasyonuna desteğimizin sonuna kadar baki olduğunu belirtmek isteriz. Bu olayların bir daha yaşanmaması için TFF da yanlışlarından dönmesi çağrısı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.