1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘ATATÜRK’ÜN İFADE ETTİĞİ GİBİ DAHİLİ VE HARİCİ BEDBAHTLARIMIZ OLACAKTIR’’
‘ATATÜRK’ÜN İFADE ETTİĞİ GİBİ DAHİLİ VE HARİCİ BEDBAHTLARIMIZ OLACAKTIR’’

‘ATATÜRK’ÜN İFADE ETTİĞİ GİBİ DAHİLİ VE HARİCİ BEDBAHTLARIMIZ OLACAKTIR’’

Rumlardan daha fazla zarar veriyorlar;

A+A-

5. Eğitim Şurası’nı eleştiren Töre, milli ve manevi değerlere Rumlardan daha çok zarar verdiklerini savundu:

5. Eğitim Şurası’nı değerlendiren Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Milletvekili Zorlu Töre, alınan kararların doğu olmadığını savundu. Milli Eğitim Bakanı’nın bu konuda dikkatsiz davrandığını söyleyen Töre, “Andımızdan utananlar, şehitleri anmaya neden geliyorlar?” diye sordu. “ Bazıları Türkiye’yi anavatan olarak istemiyorlar, İstiklal Marşı’nı okumak istemezler, Atatürk’ü istemiyorlar. Mücahitler Marşı’nı milli marşı kabul edelim dedik, yok diyorlar onlar da ırkçılık, kan kokuyor diyorlar” diyen Töre, bu tarz davranışları ancak milli kimlikleri zayıf olan kişilerin sergileyeceğini aktardı. ADA TV’de yayımlanan Öğlen Ajansı Programı’na konuk olan milletvekili Töre, çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

‘MİLLİ EĞİTİM BAKANI DİKKATSİZ DAVRANDI’

Eğitim Şurası’nın adı milli eğitim şurası ise Milli kelimesinin fazla geldiğini ifade eden Töre, çıkan kararların Kıbrıs Türk halkının ulusal mücadelesine ihanet içerdiğini belirtti. “Bu şura rezilliğe ve kepazeliğe dönüşmüştür” diyen Töre sözlerini şöyle sürdürdü: “Şehitlerimizi ve gazilerimizi incitmiştir. Emanet bırakacağımız devletimize kara gölge düşürmüştür. Bu ulusal değerlerin erozyona uğraması için de yanlış kararlardır. Böyle bir noktaya nasıl gelindi üzüntü duyuyorum. Milli Eğitim Bakanlığı nasıl böyle dikkatsiz davrandı inanamıyorum. Bunlar ayrı bir yanlış olmuştur. Andımız kaldırılsın diyenler neden şehitleri anmaya geliyor. Andımız bize şehitlerimizi hatırlatıyor. Ulusal kurtuluşu hatırlatıyor. Hem İngiliz sömürge döneminde hem de daha sonraki dönemlerde temsiliyet yaratıyor. Kıbrıs, Kıbrıslılarındır diyorlar. Kıbrıs’ta iki ayrı toplum vardır. Biri Rum halkı diğeri Kıbrıs Türk halkı. Bizim değerlerimize kendi içimizden saldırı olmasını kabul edemeyiz.

‘NE İSTİYORLAR ANLAMADIM’

Biz bugün devletsek, milli kimliğimiz varsa andımızı okutarak ve milli şuur vererek varız. Bu şekilde Kıbrıs Türk halkının manevi kimliğini kavrayabiliriz. Bazıları Türkiye’yi anavatan olarak istemiyorlar, İstiklal Marşı’nı okumak istemezler, Atatürk’ü istemiyorlar. Mücahitler Marşı’nı milli marşı kabul edelim dedik, yok diyorlar onlar da ırkçılık kan kokuyor diyorlar. Milli kimlikleri zayıf olan insanlar bu şekilde karşı çıkabilirler. Cami istemezler, ilahiyat istemezler, Türkiye’yi istemezler ne istiyor bu insanlar anlammış değilim.

‘TEMSİLİYETÇİ YAKLAŞIMI KABUL ETMİYORUZ’

Kıbrıs’ta bir istiklal mücadelesi devam ediyor. Ateşkes sınırları içerisinde tek taraflı bir devlet kurduk. Göndere çektiğimiz bir bayrağımız vardır. TC. tarihinin binlerce yıllık tarihi var, belki orada olumsuz etkiler yok ama KKTC hala tanınma yolunca mücadelede değil. KKTC diye bir devletin olduğunu da tüm dünya biliyor. Şuanda Kıbrıs Türk halkının %99’u Türk milletinin parçasıdır. Kıbrıslı Türk’tür. Bazı kişilerin milli değerlere alerjisi var. Kendilerini Kıbrıslı olarak nitelendiriyorlar. Barışa hizmet edilmez diyorlar. Barış için “Türkiye defol” mu demek gerekiyor? Temsiliyetçi bir yaklaşımı kabul etmiyoruz. Bizim gibi düşünmeyen insanlar da var. Eğitim eğer milli eğitimse andımız ve İstiklal Marşı devam etmelidir. Mücahitler Marşı da çocuklarımıza öğretilmelidir.

‘ONLARA GÖRE HER ŞEY IRKÇILIK’

Milli ve manevi değerlerimize Rumlardan daha çok zarar verdik. Atatürk’ün ifade ettiği gibi dahili ve harici bedbahtlarımız olacaktır. İçimizde var bu insanlar. Muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki kanda mevcut. Milli şuur sahibi olursak gelecek olan tehlikeleri önleyebiliriz. Rumca’ya ihtiyaç olduğu doğrudur. Ama bunu şuanda eğitimin içerisine sokmak doğru değildir. Bu anlaşma ile olabilir. Rumlar da Türkçe’yi derslerde verirse biz de Rumca’yı verebiliriz. “Ne mutlu Türk’üm diyene” demek onlara göre ırkçılıktır. Onlara bakacak olursak Türk’üm ifadesinin baskın olduğu her şey ırkçılık.”

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.