1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ATCA, AB’NİN KIBRIS TÜRK HALKIYLA İLGİLİ KARARLARINI PRTOESTO ETTİ!
ATCA, AB’NİN KIBRIS TÜRK HALKIYLA İLGİLİ KARARLARINI PRTOESTO ETTİ!

ATCA, AB’NİN KIBRIS TÜRK HALKIYLA İLGİLİ KARARLARINI PRTOESTO ETTİ!

Yurt Dışında Yaşayan Kıbrıslı Türkler Birliği (ATCA), Avrupa Birliği’nin (AB) son dönemlerde Kıbrıs Türk halkını yakından ilgilendiren kararlarının, tek yanlı ve adaletten yoksun olduğunu belirterek, bunu protesto etti.

A+A-

ATCA KKTC Temsilcisi Kerem Hasan yaptığı yazılı açıklamada, Güney Kıbrıs Avrupa Birliği Komisyon Temsilciliği tarafından geçtiğimiz hafta alınan bir karara göre, bundan böyle Kıbrıs Türk sivil toplum örgütü temsilcilerinin AB’deki toplantılara gidişlerinde Larnaka Havaalanı üzerinden seyahat etme zorunluluğu getirildiğine dikkat çekerek,  Avrupa Parlamentosu’nun kararına göre de Kıbrıs Türk halkının AB Parlamentosu’nda iki gözlemciyle temsil edilmesinin de engellendiğini ifade etti.

Hasan, “Bu iki gelişme sadece Kıbrıslı Türkler arasında hayal kırıklığına  neden olmamış,  ayrıca Avrupa Birliği'nin samimiyeti ve kendi ilkelerine bağlılığı konusunda ciddi soru işaretlerine sebep olmuştur” dedi.
Hasan, çözümsüzlüğün sorumlusunun Kıbrıs Türk halkı olmadığının defalarca seslendirilmiş olunmasına rağmen, alınan bu iki kararın  Kıbrıslı Türklerin izolasyonunu artıracak nitelikte olduğunu belirtti.

Hasan, kararların Kıbrıslı Türlerin AB’ye güvenin zedeleme yanında,  Rum tarafının katı yaklaşımını cesaretlendireceği için siyasi eşitliğe dayalı çözüm emellerine de darbe vurduğunu kaydetti.

Hasan, ATCA olarak, kararlarla ilgili olarak AB nezdinde girişimde bulunarak kararların yeniden gözden geçirilmesi yönünde çağrı yapacaklarını bildirdi.

Hasan, KKTC’deki tüm sivil toplum örgütlerini kararlara tepki koymaya çağırdı.

 

Kaynak: TAK

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.