1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ATIK SU KUYUSU TAŞINCA BELEDİYE SUYU KESTİ
ATIK SU KUYUSU TAŞINCA BELEDİYE SUYU KESTİ

ATIK SU KUYUSU TAŞINCA BELEDİYE SUYU KESTİ

“Ya kanalizasyona bağlanırsınız, ya da susuz kalırsınız”

A+A-
 
Girne’de Ufuk Apartmanı’nın taşan atık su kuyusu yüzünden apartmandaki tüm su saatleri belediye tarafından söküldü. Apartman sakinleri belediyenin uygulamasına isyan etti.
 
Haberal Kıbrıslı- Haluk Doğandor

Girne’de Ufuk Apartmanı’nın taşan atık su kuyusu apartmanda kalan tüm sakinlerin susuz kalmasına yol açtı. Girne Belediyesi ekipleri soruna çare olarak apartman sakinlerine, “ya kanalizasyona bağlarsınız, ya da susuz kalırsınız” dedi.

Taşmasın diye suyu kesti

Girne Mete Adanır Caddesi, Akasya Sokak üzerinde bulunan Ufuk Apartmanı’ndan taşan atık suların sokağa akması üzerine, bölgeye gelen Girne Belediyesi ekipleri su saatlerini söktü. Apartman sakinlerine konuşan sağlık bölümü amiri, “Kanalizasyona bağlanana kadar su saatleriniz sökülecek” dedi.

Belediye bağlasın

Su saatlerinin söküldüğü günden beri yaklaşık beş gündür su alamayan apartman sakinleri bu duruma isyan etti. Apartmanlarının kanalizasyon sistemine 3 metre uzaklıkta olduğunu savunan apartman sakinleri, “Belediye kanalizasyona bağlasın ev sahiplerinden de bu miktarı talep etsin” diyerek çıkış yolu gösterdi. 
Bir kısmı kanalizasyona bağlı

Bazı apartman sahipleri ise apartmanın yarısının kanalizasyona bağlı olduğunu, ancak belediyenin bundan haberi olmadığını ifade etti. Aylar önce yol tamiratı yapılırken taşeron şirketinin atık su kuyusunu doldurduğunu ve apartmanın bir bölümünü belediyenin kanalizasyon sistemine bağladığını iddia eden apartman sakinleri Haberal Kıbrıslı Gazetesi’ne konuştu.

Şahin Doğan: “Kanalizasyona bağlı olduğumdan belediyenin haberi yok

Benim apartmanın altında kuaför dükkânım var ancak benim dükkânım kanalizasyona bağlı fakat belediyenin bundan haberi yok. Zira apartmanın bir kısmı bağlı diğer bölümü ise bağlı değil. Yaklaşık 5-6 gündür suyumuz kesik daha ne kadar susuz kalacağımızı bilemiyoruz, müşterilerim var her daim dışarıdan su getirtemeyiz. Bu sorunun bir an önce çözülmesi gerekir.

Serpil Gümüşkanatlı: “Güngördü iyi davrandı ama…”

 Belediye sularımızı atık su yüzünden kesti, bunun üzerine eşim belediyenin sağlık şubesi amiri Naile Hanım ile görüştü ancak Naile Hanım suyumuzun açılmayacağını söyledi. Belediye Başkanımız Nidai Güngördü de buraya geldi ve bizlere çok iyi davrandı, sorunun çözümü hakkında yardımcı olacağını ifade etti. Çok iyi niyetli davranan başkanımızın sorunu çözeceğine inanıyorum.
***
Etrafa mikrop ve kötü görüntü yayıyor

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü konu hakkında bilgi sahibi olduklarını ancak adı geçen apartmandan çevreye atık suların yayılarak, pis koku ve kötü görüntü yarattığını ifade etti. Sularının kesilmesiyle sorunun çözümünü amaçladıklarını söyleyen Başkan Nidai Güngördü, apartman sakinlerinin bu kez taşıma su kullandıklarını ve değişen bir şey olmadığını vurguladı.

Bölgeye ekip gidecek

Başkan Nidai Güngördü Ufuk Apartmanı hakkında yarın (bugün) bir ekibin bölgede çalışacağını ve kanalizasyona bağlanması için inceleme yapacaklarını, sorunun çözümü için belediyenin elinden geleni yapacağını ifade etti.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.