1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ATIN SAHİBİ KONUŞTU!
ATIN SAHİBİ KONUŞTU!

ATIN SAHİBİ KONUŞTU!

'Şok yaşadım'

A+A-

Glapsides Plajı’nda geçtiğimiz 8 Haziran Pazar günü denizde boğularak can veren beyaz atın sahibi Halil İbrahim Duran ölümden döndüğünü belirterek, gözleri önünde can veren atının şokunu yaşadığını dile getirdi. İbrahim Duran, plajda ilerlerken sahilde bulunan köpeklerin saldırması üzerine, atın ürkerek denize doğru girdiğini ve yaklaşık 50 metre içeri açıldıktan sonra kontrolü kaybettiğini belirtti.

Çukura düşerek suyun boylamasıyla atın dizginlerin ayağına sarıldığını akataran Duran, başını yukarı kaldıramayan atın su yutarak can verdiğin dile getirdi. Çırpınma esnasında kendisini sahildeki vatandaşların kurtardığını söyleyen Duran, atı da kurtarmaya çalıştıklarını ancak başaramadıklarını belirtti. Polise giderek olayla ilgili bilgi verdiğini belirten Halil İbrahim Duran, yaşadığı olaydan sonra psikolojisinin bozulduğunu söyledi.


Öte yandan olayla ilgili herhangi bir şikâyette bulunulmadığı için soruşturma başlatılmadığı da öğrenildi.

“Ayağına dizginler sarıldı başını kaldıramadı”

Mağusa’da ikamet eden 20 yaşındaki Halil İbrahim Duran, “atlar benim hayatım” diyerek yaşadığı olayın kendsini çok kötü etkilediğini söyledi.

DAÜ’de İlk ve Acil Yardım Bölümü’nde okuduğunu söyleyen Duran, olayı şöyle aktardı: “Köpeklerin saldırmasıyla at ürktü ve denize girmek istedi.

Koşarak 50 yada 60 metre içeri açıldıktan sonra ben kontrolümü kaybettim. Çukura denk gelmemle birlikte su beni ve atı boyladı ve hakimiyetimi kaybettim. O esnada zaten korktum. Atın dizginleri atın ayağına sarılmasından dolayı at başını yukarıya kaldıramadı ve su yutmaya başladı.  O esnada görüp koşan duyarlı insanlar beni ve atı kurtarmak istedi. Ben kurtuldum ama atım kurtulamadı sonrasında da şoka girdim. Ağladım ve olduğum yerde dondum kaldım. Tanımadığım kişiler beni teselli etmeye çalıştı.

Polis abi beni hastaneye götürdü ve 12 saat hastanede kaldım. Sonra da kendim polise gittim ve bilgi verdim”

“Psikolojim bozuldu”

Adeta ölümden döndüğünü söyleyen İbrahim Duran, daha önce çıkan haberlerin doğru yansıtmadığını ve kendisini çok üzdüğünü dile getirdi. “Kimse böyle bir şey olsun istemezdi” diyen Duran, bazı çevrelerden çok büyük tepki topladığını ancak isteyerek bir şey yapmadığının altını çizdi. Yaşamasının bir mucize olduğunu aktaran Duran, yaşanan olaydan dolayı halen şokta olduğunu ve psikolojisinin bozulduğunu dile getirdi. Duran, sözlerini şöyle tamamladı: “Allah’ıma binlerce şükür olsun benim canımı almadı.

Çoğu insan gerek mesajla gerek telefonla arayarak geçmiş olsun diledi. Onlara da buradan çok teşekkür ediyorum. Çok üzgünüm psikolojim alt üst oldu. Sınavıma giremedim Ne yapacağımı bilmiyorum. Çok kötüyüm. Herkesin her konuda dikkat etmesini istiyorum ateş düştüğü yeri yakar”

YD

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.