1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ATUN: “EKONOMİDEKİ BÜTÇE AÇIĞI İLE YOLA NASIL DEVAM EDİLECEĞİNİ MERAK EDİYORUM”
ATUN: “EKONOMİDEKİ BÜTÇE AÇIĞI İLE YOLA NASIL DEVAM EDİLECEĞİNİ MERAK EDİYORUM”

ATUN: “EKONOMİDEKİ BÜTÇE AÇIĞI İLE YOLA NASIL DEVAM EDİLECEĞİNİ MERAK EDİYORUM”

Meclis Genel Kurulu’nda Ulusal Birlik Partisi (UBP) Gazimağusa Milletvekili Sunat Atun da hükümetin icraatları konusunda gündem dışı konuşma yaptı.

A+A-

Meclis Genel Kurulu’nda Ulusal Birlik Partisi (UBP) Gazimağusa Milletvekili Sunat Atun da hükümetin icraatları konusunda gündem dışı konuşma yaptı.

Atun, muhalefette ne olunursa, iktidarda da o olunması gerektiğini ifade ederek, hükümetin bir dönem eleştirdiği ekonomik programları uyguladığını ifade etti.

Hükümeti, “halkı kandırmakla” suçlayan Atun, “Ekonomideki bütçe açığı ile yola nasıl devam edileceğini merak ediyorum” dedi.

Konuşmasında, dövizdeki artışa değinen Sunat Atun, kendi hükümetleri dönemindeki ekonomik ve mali istikrar politikalarından söz etti.

Atun’dan sonra söz alan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu eleştirileri yanıtladı.

YORGANCIOĞLU

Ülke ekonomisi konusunda hükümet olarak üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirdiklerini ifade eden Yorgancıoğlu, “Her şey mükemmel mi değil. Bizim dışımızdaki nedenlerden etkileniyor muyuz, evet. Burada hangi hükümet olsa Türkiye’deki gelişmelerden etkilendirdi. Tedbir alacağız” dedi.

Yorgancıoğlu’ndan sonra yeniden söz alan Atun, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nu yanıtladı, ekonominin beklemeye tahammülü olmadığını söyledi.

ÖZGÜRGÜN

Atun’dan sonra UBP milletvekili Hüseyin Özgürgün söz aldı.

Özgürgün, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun açıklamalarını eleştirerek  hükümetin, ekonomik, sosyal günlük hayatı kolaylaştıracak tedbirler alması gerektiğini vurguladı. Girne’deki sel baskınına da değindi.

Ekonomik program hakkında geçmişte yapılan eleştirileri anımsatan Özgürgün, hükümetin bir dönem eleştirdiği ekonomik programı değiştirmediğini, revize etmediğini belirtti ve  “UBP doğrularını devam ettiriyorsunuz, ettirin” dedi.

Yeniden söz alan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu,  eleştiri yapılırken bütünün göze önünde bulundurulmasını istedi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.