1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “AV, HİÇ BİR ZAMAN BİR DOĞA KATLİAMINA DÖNÜŞMEMELİ”
“AV, HİÇ BİR ZAMAN BİR DOĞA KATLİAMINA DÖNÜŞMEMELİ”

“AV, HİÇ BİR ZAMAN BİR DOĞA KATLİAMINA DÖNÜŞMEMELİ”

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, avın kurallara uygun bir şekilde yapılması gerektiğini ve hiç bir zaman bir doğa katliamına dönüşmemesi gerektiğini söyledi.

A+A-

BAKIRCI: “AV, HİÇ BİR ZAMAN BİR DOĞA KATLİAMINA DÖNÜŞMEMELİ”

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, avın kurallara uygun bir şekilde yapılması gerektiğini ve hiç bir zaman bir doğa katliamına dönüşmemesi gerektiğini söyledi.

Bakan Bakırcı,Aysın Karaderi başkanlığındaki, Kıbrıs Türk Avcılık Federasyonu Yönetim Kurulunu kabul etti.

Bakan Bakırcı kabul sırasında yaptığı konuşmasında görev süresi  boyunca Federasyonla  mutlaka işbirliği ve istişare içerisinde olacaklarını ve aldıkları kararlarda birlikte hareket edeceklerini söyledi.

Son zamanlarda sosyal medya üzerinden avlarla ilgili paylaşılan haberleri doğru bulmadıklarını ifade eden Bakırcı “Avın her zaman için kurallarına uygun olmasından yanayız. Yapılan avcılık hiç bir zaman doğa katliamına dönüşmemeli. Sosyal medyadan paylaşılan bazı görüntülere bakıldığında, doğru çerçeveler içerisinde avlanılmadığı görülüyor. Buna önlem almamız lazım.” dedi.

Bunun yanı sıra yaşı tutmayan veya ruhsatı olmayan kişilerin de avcılık yaptığını gördüklerini ifade eden Bakırcı, bu durumun ülkedeki avcılığın imajını zedelediğini söyledi.

Doğanın havasıyla, insanları, hayvanları ve bitkileri ile bir bütün olduğuna dikkati çeken Bakırcı, bu dengeyi bozmaya kimsenin hakkı olmadığını söyledi.

Bakırcı, Federasyon yetkililerinden, yapılan yanlış uygulamaların tespitinde hassas davranmaları ve gerekeni yapmalarını isteyerek, “Kurallara ve yasalar uyulması hususunda önem göstermenizi rica ediyorum. Bu konuda da her türlü işbirliğine hazırız.” dedi.

KARADERİ: “KATKI KOYMAYA HAZIRIZ”

Kıbrıs Türk Avcılık Federasyonu Başkanı Asım Karaderi de konuşmasında, Çevre Bakanlığının oluşmasının kendileri için çok önemli olduğunu belirtti.

Karaderi, “Her ne kadarda medyanın bazı kesimlerinde avcılık camiası suçlansa da biz inanıyoruz ki avcılar, doğanın,çevrenin ve yaban dünyanın gerçek dostudur. Biz sizlerle birlikte doğamıza katkı koymaya hazırız. Avcı camiası sizlerle beraberdir” dedi.

Yaban hayatının devam etmesi için avcıların geçmişte olduğu gibi bugün de aynı katkıyı koymaya devam edeceğini ifade eden Karaderi, her eline silah alanın avcı olduğu kanaatinde de olmadıklarını sözlerine ekledi.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.