1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AVCILIK FEDERASYONU-KUŞKOR PROTOKOLÜ
AVCILIK FEDERASYONU-KUŞKOR PROTOKOLÜ

AVCILIK FEDERASYONU-KUŞKOR PROTOKOLÜ

Avcılık Federasyonu ile Kuzey Kıbrıs Kuşları ve Doğayı Koruma Derneği (Kuşkor) arasında, bir süre önce yaban hayatının daha iyiye götürülmesi ve sürdürülebilir avcılık için imzalanan protokolün içeriği basın toplantısıyla açıklandı.

A+A-

Avcılık Federasyonu ile  Kuzey Kıbrıs  Kuşları ve Doğayı Koruma Derneği  (Kuşkor) arasında, bir süre önce  yaban hayatının daha iyiye götürülmesi ve sürdürülebilir avcılık için imzalanan protokolün içeriği basın toplantısıyla açıklandı.

Avcılık Federasyonu binasında düzenlenen basın toplantısında Avcılık Federasyonu ile Kuşkor yetkilileri proje kapsamında düzenlenecek eğitim projeleri ve çalıştay hakkında bilgi verdiler.

Protokol,  avcılık ve yaban hayatı yönetimi için izleme ve araştırma projesi, sürekli avcılık eğitim projesi gibi konuların yanısıra  2014 yılı Şubat ayında yurt dışından bilim insanlarının katılımıyla yaban hayatı ve avcılık konusunda çalıştay düzenlenmesini içeriyor.

KARADERİ

Avcılık Federasyonu Başkanı Aysın Karaderi basın toplantısında, doğal güzelliklerin koruma altına alındığı bir çevrede yaşanması, avcıların doğaya karşı yükümlülüklerini daha iyi sağlamak amacıyla protokol çerçevesinde Kuşkor ile birlikte çalışma kararı aldıklarını ifade etti.

Karaderi, doğada yaralı bulunan  yabani kuşların  Avcılık Federasyonu tarafından  Kuşkor’a teslim edilmekte, tedavi masraflarının da Federasyon tarafından karşılanmakta olduğunu söyledi.

MARANIOS

Kuşkor Başkanı Martin Maranios da, Avcılık Federasyonu ile ikinci kez protokol yaptıklarını belirterek, projenin başarılı olacağına inandıklarını söyledi.

Maranios, protokolün 5 yıllık olduğunu, ileriki aşamalarda çok daha iyi sonuç alacaklarını kaydetti.

KAŞOT
 
Avcılık Federasyonu Danışmanı Biyolog  Nazım Kaşot, projenin, sürdürülebilir avcılık adına gerekli olduğunu, bu yönde  eğitimler yapılacağını belirtti.

FULLER

Kuşkor Yönetim Kurulu Üyesi Özge Özden Fuller de  gerçekleştirilecek eğitim programları hakkında bilgi verdi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.