1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AVRUPA BİRLİĞİ, MÜZAKERELERİN YENİDEN BAŞLAMASINDAN MEMNUN
AVRUPA BİRLİĞİ, MÜZAKERELERİN YENİDEN BAŞLAMASINDAN MEMNUN

AVRUPA BİRLİĞİ, MÜZAKERELERİN YENİDEN BAŞLAMASINDAN MEMNUN

Avrupa Birliği, Kıbrıslı Türk ve Rum liderlerin ortak açıklama üzerinde anlaşmalarını duyurmalarını memnuniyetle karşıladığını açıkladı ve iki liderin bu uzlaşıya varmak için gösterdikleri cesareti kutlayarak selamladı.

A+A-

Avrupa Birliği, Kıbrıslı Türk ve Rum liderlerin ortak açıklama üzerinde anlaşmalarını duyurmalarını memnuniyetle karşıladığını açıkladı ve iki liderin bu uzlaşıya varmak için gösterdikleri cesareti kutlayarak selamladı.
 
Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve Avrupa Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy,
Kıbrıslı Türk ve Rum liderlerin ortak açıklama konusunda anlaşmaya varması ve müzakerelerin yeniden başlaması dolayısıyla açıklama yaptı.

Avrupa Komisyonu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Avrupa Birliği’nin Kıbrıslı Türk ve Rum liderlerin ortak açıklama üzerinde anlaşmalarını duyurmalarını memnuniyetle karşıladığı kaydedildi.

Ortak Açıklama’nın, uzun süredir devam eden Kıbrıs sorununa adil ve uygulanabilir kapsamlı bir anlaşma için gerçekleştirilecek müzakerelerin yeniden başlaması için sağlam bir temel hazırladığı belirtildi.

Açıklamada, Ortak Açıklama’nın liderlerin özlü konuları süratle ele alması ve müzakerelerde hızlı sonuç alınması konularında yardım sağlayacağı kaydedildi. Açıklamaya göre Başkan Barroso ve Başkan Van Rompuy, liderlerin bu uzlaşıya varmak için gösterdikleri cesareti kutladı ve selamladı.

Açıklamada, Avrupa Birliği’nin, Kıbrıs'ın üyeliğe katılımı esnasında, Birliğin temel ilkeleriyle uyumlu olduğu ölçüde, varılacak bir çözümün parametrelerini içselleştirmeye hazır olduğunu beyan ettiği hatırlatıldı.

“AVRUPA KOMİSYONU KATKIYA HAZIR”

Avrupa Komisyonu tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Daha önce açıklandığı üzere, Avrupa Komisyonu, BM himayesi altındaki müzakereleri desteklemek için üzerine düşeni yapmaya ve BM ile taraflara destek sağlamak için yararlı olabilecek her türlü katkıyı yapmaya hazırdır. Müzakerelerin yeniden başlamasıyla Başkan Barroso'nun özel temsilcisi çözülmemiş sorunlara AB yasal düzeni (acquis) çerçevesinde yapıcı çözümler bulmak için aktif bir şekilde katkı koyacaktır. Buna paralel olarak Avrupa Komisyonu ayrıca Kıbrıs Türk Toplumunun AB yasal düzenini (acquis) uygulamaya yönelik çalışmalarını destekleme çabalarını artıracaktır.”

Avrupa Birliği’nin aynı zamanda, tüm Kıbrıslıların yararına olacak bir çözüme yönelik momentum yaratmaya yardımcı olabilecek bir Güven Artırıcı Önlemler paketi üzerinde iki tarafın uzlaşma çabalarını da desteklediği belirtilen açıklamada, AB’nin olası bir nihai çözüm çerçevesinde bu hedefe katkıda bulunmak için yaratıcı çözümlere açık olduğu vurgulandı.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.