1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AVUKAT YÜCELEN: “İŞTEN DURDURMALAR SİYASİ HAREKETTİR… ”
AVUKAT YÜCELEN: “İŞTEN DURDURMALAR SİYASİ HAREKETTİR… ”

AVUKAT YÜCELEN: “İŞTEN DURDURMALAR SİYASİ HAREKETTİR… ”

Vakıflar Bankası’nda, “iş azlığı ve usulsüz işe alınma” gerekçesiyle idari izne çıkarılan ve ay sonunda işten durdurulacak 24 çalışan bugün, Lefkoşa’da Vakıflar Bankası Genel Merkezi önünde eylem yaparak, Banka girişine siyah çelenk bıraktı.

A+A-

Vakıflar Bankası’nda, “iş azlığı ve usulsüz işe alınma” gerekçesiyle idari izne çıkarılan ve ay sonunda işten durdurulacak 24 çalışan bugün, Lefkoşa’da Vakıflar Bankası Genel Merkezi önünde eylem yaparak, Banka girişine siyah çelenk bıraktı.

“Partizanlığa son” yazılı siyah çelengi Genel Merkez’in kapısına bırakan ve “partizanlığa son” sloganı atan çalışanlar, banka yönetimini aldıkları karardan dolayı protesto etti. 

Banka’nın açılış saati olan 14.00’te banka önüne giden ve kararı protesto eden 24 çalışan adına basına bilgi veren avukat Hasan Yücelen, şu anda ödenekli idari izne çıkarılan ve 28 Şubat itibarıyla işten durdurulacak olan 24 çalışanın kadrolu personel olduğunu söyledi.

Yücelen, Banka’nın ülke genelindeki şubelerinde hizmet veren çalışanların işe alınma sürelerinin 2011 ile 2013 arasında değiştiğini, bu çalışanların işten durdurulma sebeplerinin “usulsüz işe alınma ve iş azlığı” olarak gösterildiğini ifade ederek, işten durdurmanın iki ayrı maddeye dayandırılamayacağını, bunun, Banka’nın Personel Yönetmeliği’ne aykırı olduğunu ileri sürdü.

Banka’nın Personel Yönetmeliği’nin 18. maddesini okuyan Yücelen,  çalışanların KTAMS üyesi olduğunu ve aidatlarını bu sendikaya yatırdığını, fakat sendikanın üyelerinin haklarını korumadığını, bunun üzerine çalışanlara Kamu-İş’in sahip çıktığını kaydetti.

Yücelen, sorunun siyasi olduğunu savunarak, Banka’nın iş azlığı nedeniyle bu insanları durdurmak istediğini, ancak Banka’nın aksine bu süreçte büyüdüğünü, yeni şubeler açtığını ve bilânçosunun büyüdüğünü işaret ederek,  tüm bunların kayıtlarının Merkez Bankası’nda bulunduğunu söyledi.

Çalışanların “kurultay istihdamları” konusuyla ilgili yapılan durdurmalar olduğunu savunan Yücelen, durdurmaları “siyasi hareket” olarak niteledi.

Konuyla ilgili hukuki sürecin yürütüleceğini, burada “haksız fesih” olduğunu belirten Yücelen, Banka’nın söylediği “iş azlığı” gerekçesi için şube kapatılmış olması gerektiğini, ancak aksine şube açıldığını ifade etti. Yücelen, durdurmaların Banka iç yönetmenliği ile Toplu İş Sözleşmeleri’ne aykırı olduğunu iddia etti. 

Hasan Yücelen, bu çalışanların şu anda ödenekli idari izinli sayıldığını, 28 Şubat tarihinde de durdurulacaklarını ifade ederek, konuyu Vakıflar Bankası Genel Müdür Vekili Cengiz Erçağ ile görüştüğünü, Erçağ’ın kendisine kararın yönetim tarafından alındığını ve kendilerinin sadece kararı ilettiğini söylediğini kaydetti.

Yücelen, konuyla ilgili Vakıflar Bankası yönetimine, durdurmaların haksız olduğunu içeren bir dilekçe vereceklerini, konuyla ilgili dava hazırlayacaklarını söyledi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.