1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BABA, OĞLUNDAN ŞİKAYETÇİ OLDU
BABA, OĞLUNDAN ŞİKAYETÇİ OLDU

BABA, OĞLUNDAN ŞİKAYETÇİ OLDU

Baba çok üzgünüm dedi..

A+A-

Değirmenlik bölgesinde zeytin katliamı mahkemelik oldu. Son yıllarda yüzlerce zeytin ağacının kimliği meçhul kişiler tarafından, yakacak olarak satma amaçlı kesildiğini belirten bölgede yaşam süren çevre dostu Mustafa Koç, birilerinin artık bu işe son vermesi gerektiğini söyledi.

Her yıl bu zamanlar ağaçları para için izinsiz kesen bazı kişiler olduğunu iddia eden Koç, bu kişilerin yargılanıp cezalandırılması gerektiğini söyledi.

Koç, bu yapılanın doğanın katledilmesi ve tarihe saygısızlık olduğunu ifade etti.

Olay yerini incelemek için dün bölgeye gelen Lefkoşa Kaymakamlığı personeli Mustafa Bayur, 16 kök sökülmüş zeytin ağacı tespit ettiklerini kaydetti.

Zanlılar olay yerinde yakalandı!
Aldıkları bir ihbar üzerine bölgeye gittiklerini aktaran Bayur, polisin zanlıları suçüstü yakaladıklarını ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi.

Ağaçların sahibi olduğunu belirten Değirmenlikli Adnan Aksoy, zeytinlerin kendi öz oğlu tarafından söküldüğünü ancak bundan kendisinin haberi olmadığını ifade etti. Bu yüzden oğlundan şikayetçi olduğunu belirtti.

“Ne yapacağını bilmiyorum ama satmak için sökmüştür herhalde” diyen Aksoy çok üzgün olduğunu ekledi.

Tutuklandılar
Bu arada Değirmenlik’te 16 kök zeytin ağacını kökünden söktükleri gerekçesiyle tutuklanan Ali Aksoy ile Eybil Eyri tutuklandı.

“Kasti hasar” ve “İzinsiz zeytin ağacı sökme” suçlamasıyla tutuklanan zanlılar Ali Aksoy ile Eybil Eyri, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Hale Ahmet Raşit’in huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı Emine Taşkın, tanık olarak Değirmenlik Polis Karakolu’nda görev yapan polis memuru Hüseyin Özerenler’i dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Özerenler, zanlıların 21 Kasım 2013 tarihinde Adnan Aksoy’a ait tarlalardan söktükleri 16 adet zeytin ağacı köklerini söktüklerini belirtti.

Polis memuru Hüseyin Özerenler, zanlıların zeytin ağaçlarını sökmekte kullandıkları kepçenin emare alındığını söyleyerek, zanlı Eybil Eyri’nin kullanımındaki şantiye ambarında başka zeytin ağacı köklerinin bulunduğunu kaydetti.

Karakolda, başka zeytin ağaçlarının kesildiğine dair şikayetlerin bulunduğuna dikkat çeken Özerenler, şantiye ambarında bulunan zeytin ağaçlarının nereden söküldüklerinin araştırılacağını belirtti.

Hüseyin Özerenler, tahkikatın devam ettiğine, aranan şahıs, alınacak ifadelere ve aranan emarelere zanlıların müdahale edebileceğine vurgu yapıp, zanlıların tahkikat amaçlı üç gün tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Hale Ahmet Raşit, zanlıların tahkikat amaçlı üç gün tutuklu kalmasına emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.