1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAF DİRENİŞİ VE ŞEHİTLERİ ANILDI
BAF DİRENİŞİ VE ŞEHİTLERİ ANILDI

BAF DİRENİŞİ VE ŞEHİTLERİ ANILDI

9 Mart Baf Direnişi ve Şehitleri anma töreni düzenlendi gerçekleşti.

A+A-

9 Mart Baf Direnişi ve Şehitleri anma töreni düzenlendi gerçekleşti.

Güzelyurt Şehitler Anıtı önünde saat 10.00’da yapılan törene, Güzelyurt Kaymakamı Doğan Bağkur, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri 49. Alay Komutanı Piyade Kurmay Albay İlker Akbulut,  Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı 2. Bölge Koordinasyon Komutanı Kurmay Albay İbrahim Dağman, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar,  bölge milletvekilleri, kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile okullar katıldı.

Tören protokol sırasına göre çelenklerin konmasıyla başladı. Saygı duruşu, saygı atışı ve istiklal marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

Güzelyurt Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, Baf Türk Birliği adına Genel Başkan Mehmet Yulaf günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

YULAF

Yulaf,  Baf Direnişi’nin 50. yılını anmak için toplandıklarını anımsatarak, 9 Mart 1964 yılında Kıbrıs Türklerinin  verdiği mücadeleyi anlattı.

Şerefle ve gururla anılan Baf Direnişi’nin gelecek kuşaklara anımsatmak ve yaşatmakla mükellef olduklarını belirten Mehmet Yulaf , konuşmasını Nazım Hikmet’in “Zafer” adlı şiirden bir  dörtlükle tamamladı.

Tören, Şehit Turgut Ortaokulu öğrencisi Aslı Köse’nin “Ben Bir Şehidim” adlı şiiri okumasıyla sona erdi.

TAK

 

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.