1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAĞIMSIZ ADAY ÖZERSAY, GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI’NI ZİYARET ETTİ
BAĞIMSIZ ADAY ÖZERSAY, GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI’NI ZİYARET ETTİ

BAĞIMSIZ ADAY ÖZERSAY, GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI’NI ZİYARET ETTİ

BAĞIMSIZ ADAY ÖZERSAY, GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI’NI ZİYARET ETTİ

A+A-

BAĞIMSIZ ADAY ÖZERSAY, GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI’NI ZİYARET ETTİ

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, sivil toplum örgütleri ziyaretleri çerçevesinde Gıda Mühendisleri Odası’nı ziyaret ederek, oda yetkilileriyle görüştü.

Özersay’ın basın bürosundan verilen bilgiye göre, Özersay burada yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk halkının Kıbrıs’ta “bir kimliği var etme mücadelesi” verdiğini ve kendi iradesine dayalı bir geleceği güçlü iradesiyle kuracağına inanç belirtti.

Özersay, “Özgüvenimizi yeniden kazanmak, yeni nesillerin bu ülkeye sahip çıkmasını sağlayacak yeni bir ruh ve heyecan yaratmak için Cumhurbaşkanlığı seçiminde gerçek anlamda bir değişimin gerekli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Ziyaretle, Gıda Mühendislerinin sorunlarını yakından dinlemek ve sorunları doğru anlamak için çaba gösterdiklerini söyleyen Özersay, göreve gelmesi durumunda ülkede yaşanan birçok sorunun çözümüne dair inisiyatif alabileceğini ve hükümeti bu konuda harekete geçmesi için tetikleyici olabileceğini ifade etti.

Özersay, şu görüşlerini dile getirdi:

“Toplum var olma mücadelesini uzun yıllardan beri veriyor, şu anda yaşanan umutsuzluk endişe verici düzeydedir. O nedenle yeni bir ruha, bir heyecana ihtiyacımız vardır. Müzakere sürecinin askıya alınmasıyla çözümle ilgili umutların tüketildiğini görüyoruz. Cumhurbaşkanı’nın Dış ilişkiler ve Kıbrıs Müzakereleri olarak değil aynı zamanda bu ülkenin iyi yönetilmesi ve Türkiye ile olan ilişkilerinin sağlıklı yürütülmesi bağlamında çok ciddi görevler yerine getirmesi gerekiyor. Toplumsal ruhu yitirmeye başladığımız bir dönemden geçiyoruz. Toplumun yitirdiği özgüveni yeniden kazanması her şeyden önemlidir. Daha kolektif süreçlerde toplumsal bir başarıya ihtiyacımız olduğu için bu yola çıktım.”

Özersay, Kıbrıs müzakerelerindeki 12 yıllık tecrübesiyle bu görevi çok daha iyi ve halkın hak ettiği gibi yapabileceğine inandığını, ancak Cumhurbaşkanlarının sadece bu konularda değil ülkenin içindeki sorunların çözümü konusunda da adım atmaları gerektiğine değindi.

Anaysa ve yasalara bakıldığında cumhurbaşkanının iki temel görevi olduğunu söyleyen Özersay, diplomasi, uluslararası hukuk, siyaset bilimi ve genel anlamda uluslararası ilişkiler konusunda uzmanlığı olan, yabancı dile hakim ve müzakere tecrübesi olan birisinin bu ülkeye ve Kıbrıs Türkü’ne çok şey verebileceğine, Kıbrıslı Türklerin bölgesel bir aktör olmasını mümkün kılabileceğine inandığını söyledi.

Özersay, bağımsız ve tarafsız olarak bu yola çıktığını belirterek, Türkiye ile yapılacak temaslarda dengeli bir ilişki kurulması gerektiğine dikkat çekti. Ara bölgede gösterdikleri hassasiyeti ara bölgenin dışında da göstermeleri gerektiğini ifade eden Özersay, işinin ehli insanların görevde olması halinde Türkiye ile çok dengeli ilişkiler kurulabileceğine dikkati çekti.

“Kıbrıs Türk kimliğini yaşatmak istiyorsak, bu devletin kurumalarına çeki düzen vermemiz gerekir” diyen Özersay, devletin kurumlarının yeterli hizmet üretemediğini savundu, adam kayırmacılığın ve partizanlığın devam ettiğini öne sürdü.

Tayin ve terfilerde, işe alımlarda, disiplin kurallarının uygulamasında yetkili olan Kamu Hizmeti Komisyonu’nun başkan ve üyelerini Cumhurbaşkanı atama yetkisine sahip olduğunu hatırlatan Özersay, bu görevlere işinin ehli olan, adam kayırmacılık ve partizanlık yapmayacak olan tarafsız isimleri atanması ile bu düzensizliği bir yerden düzeltmesi gerektiğini kaydetti.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.