1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAHÇELİ'YE GÖRE KKTC, TC TOPRAĞI!
BAHÇELİ'YE GÖRE KKTC, TC TOPRAĞI!

BAHÇELİ'YE GÖRE KKTC, TC TOPRAĞI!

Türk ana vatanının ayrılamaz bir parçasıdır, o halde ey Cumhurbaşkanı, ey Başbakan, ey Özel Paşa ne hakla, hangi yetkiyle, kime sorarak vatandan vazgeçtiniz? Bugün ...

A+A-

 

Grup Toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Süleyman Şah Türbesi’nin naklini eleştirirken KKTC örneği verdi. KKTC’yi Süleyman Şah Türbesi’nin bulunduğu arazi misâli “Türkiye toprağı” varsayımıyla konuşan Bahçeli, “KKTC’de askerî zaruretler çıkarsa ne yapacağız?! Kıbrıs’ı da Mersin’e, Antalya’ya, Yozgat’a mı nakledeceğiz?" ifadelerini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Grup toplantısında konuştu ve Süleyman Şah Türbesinin naklini eleştirirken KKTC örneği verdi. KKTC’yi Türkiye toprağı varsayımıyla konuşan Bahçeli, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’inde askeri zaruretler çıkarsa, ne yapacağız, Kıbrıs’ı da Mersin’e, Antalya’ya, Yozgat’a mı nakledeceğiz?" ifadelerini kullandı.

Şah Fırat Operasyonu…

Bahçeli, Süleyman Şah Türbesinin taşınması üzerinden hükümete sert eleştiriler de yöneltti. Bahçeli, “Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu vatan toprağıdır, Ankara’dan, Kayseri’den, Manisa’dan da hiçbir farkı yoktur. Madem Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu Türk ana vatanının ayrılamaz bir parçasıdır, o halde ey Cumhurbaşkanı, ey Başbakan, ey Özel Paşa ne hakla, hangi yetkiyle, kime sorarak vatandan vazgeçtiniz? Bugün Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu’ndan rahatlıkla ve gurur duyarak vazgeçenler Allah muhafaza yarın Erzurum’u, Diyarbakır’ı, Edirne’yi önüne gelene peşkeş çekeceklerdir” diye konuştu.

Sayın Özel Paşa, senin için vatan nedir?”

Bahçeli’nin sert ifadeleri şöyle; “Sayın Özel Paşa, senin için vatan nedir? Yoksa Harbiye’de vatan konusu işlenirken dersi mi kırdın, okuldan mı kaçtın? Sayın Davutoğlu ya sana ne demeli? Ya seni nasıl izah etmeli? Stratejik derinliğin çuvalına her şeyi koydun da bir tek vatanı mı unuttun? Davutoğlu ile birlikte Özel Paşa karargâhta an be an geri çekilmeyi izlerken en küçük bir utanma, mahcubiyet hali göstermemişlerdir. Öyle ya, AKP’nin lügatında erkekliğin onda dokuzu kaçmak, kalan kısmı da susmaktır.

Korkaklığın sembolleri koruyamadığı vatan topraklarımızı algı yönetimiyle örtmeye kalkışmışlar, zaaflarını fuzuli hamlelerle telafi etmeye çabalamışlardır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’inde askeri zaruretler çıkarsa, ne yapacağız, Kıbrıs’ı da Mersin’e, Antalya’ya, Yozgat’a mı nakledeceğiz? Askeri zaruretler ve güvenlik sorunları geri çekilmeyi gerektiriyor idiyse, değerli arkadaşlarım söyler misiniz, biz Çanakkale’yi niçin müdafaa ettik, milli mücadeleyi niye verdik?”

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.