1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAKAMAYACAĞINIZ HAYVANI ALMAYINIZ
BAKAMAYACAĞINIZ HAYVANI  ALMAYINIZ

BAKAMAYACAĞINIZ HAYVANI ALMAYINIZ

BAKAMAYACAĞINIZ HAYVANI ALMAYINIZ,

A+A-

“HAYVAN REFAHI YASASINA RAĞMEN HAYVANLAR ACIMASIZCA SOKAĞA ATILIP ÖLDÜRÜLÜYOR VE HIRPALANIYOR”

“PET SHOP YERİNE BARINAKLARDAN YA DA SOKAKLARDAN  HAYVAN ALIN”

Sevimli Dostlar Derneği Başkanı Oya Demirsöz, hayvanların da insanlar kadar  bu dünyada yaşama hakkı olduğunu kabul edip, onların yaşamlarına saygı duymak ve onların yaşamlarını sürdürmelerinde yardımcı olmak gerektiğini vurguladı.

Bunları yapmanın insanlık vazifesi olduğunu dile getiren Demirsöz, hayvanların acımasızca sokağa atılması, öldürülmesi ve hırpalanmasının kabul edemeyecekleri davranışlar olduğunu ifade etti.

Yazılı açıklamasında Hayvan Refahı Yasasına rağmen bu tür davranışların devam ettiğini kaydeden Demirsöz, “Bu tür acımasız davranışlar bizim gibi küçük bir topluma hiç yakışmayacak davranışlardır” dedi.

Halka “pet shoplar”dan hayvan almak yerine  barınaklardaki hayvanlardan  ya da sokaklarda orda burada yaşamaya çalışan hayvanlardan birini sahiplenmelerini öneren Demirsöz, “Onlar sevgiye aç ve yokluğun ne demek olduğunu çok iyi bildiklerinden size daha çok bağlanır ve inanılmaz bir sevgiyle hep bekler. Gözlerinizin içine her baktığında size binlerce kez teşekkür ederler” ifadelerini kullandı.

“BELEDİYELERE  VE POLİSE DÜŞEN BÜYÜK GÖREVLER VAR”

Belediyelere düşen büyük görevler olduğunu da vurgulayan Demirsöz, her belediyenin kendi bölgesinde nüfus oranına göre barınak yapmak mecburiyetinde olduğunu  kaydetti.

“Sokak hayvanı diye bir şey yoktur. Acımasız, bencil insanlar tarafından sokağa atılan hayvanlar vardır. Bu hayvanları belediyeler yaptırdıkları barınaklarda çağımıza uygun koşullarda aşılatıp, kısırlaştırıp yaşatmak mecburiyetindedir” diyen Demirsöz, polise de görevler düştüğünü, hayvanlara yapılan kötü muamele ve öldürme ihbarlarının üzerine gidip suçluları ortaya çıkarmaları ve bu kişilerin ceza alması gerektiğini kaydetti.

“BAKAMAYACAĞINIZ HAYVANI  ALMAYINIZ, ALDIĞINIZ HAYVANI ÖMRÜ BOYUNCA YAŞATINIZ”

İnsanların evde beslenmek üzere aldıkları hayvanları yaşamı boyunca korumak ve yaşatmak mecburiyetinde olduklarını belirten Demirsöz, şöyle dedi:

“Daha sonra istemiyorum diye sokağa atamazsınız. Onun da duyguları vardır ve sokağa atıldığı zaman sudan çıkmış balığa döner. Dünyası kararır. Sizi hep özler ve arar. O size yine küsmez ve ümitle onu tekrar bulmanızı bekler. Bu yüzden bakamayacağınız hayvanı asla almayınız veya aldığınız hayvanı ömrü boyunca yaşatınız.

Evlerinizde her gün kaynayan tencerelerinizden mutlaka artan ve çöpe dökülecek yemek artıklarınız vardır. O artıkların içine biraz de emek kırıntılarını katarak bir yoğurt kabında toplayıp su ile birlikte kapınızın önüne koyabilirsiniz. Emin olunuz onunla hayatını sürdürebilecek hayvanlar mutlaka vardır ve hayat kurtarmış olursunuz. UNESCO'NUN  yayınladığı dünya hayvan hakları evrensel beyannamesinin bir maddesi şöyle diyor. ‘Bir tür hayvan olan insan, hayvanların yaşamlarını sürdürmelerinde onlara yardımcı olmak, onları korumak be kollamakla mükelleftir."

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.