1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAKAN ARABACIOĞLU AKDENİZ KARPAZ ÜNİVERSİTESİ’Nİ ZİYARET ETTİ
BAKAN ARABACIOĞLU AKDENİZ KARPAZ ÜNİVERSİTESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

BAKAN ARABACIOĞLU AKDENİZ KARPAZ ÜNİVERSİTESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, yüksek öğretim kurumlarına ziyaretleri çerçevesinde bugün Akdeniz Karpaz Üniversitesi’ni (AKÜN) ziyaret etti.

A+A-

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, yüksek öğretim kurumlarına ziyaretleri çerçevesinde bugün Akdeniz Karpaz Üniversitesi’ni (AKÜN) ziyaret etti.

Saat 16.00’da AKÜN Lefkoşa Kent Kampüsü’nde gerçekleşen ziyarette, Bakan Arabacıoğlu’na Yüksek Öğretim Dairesi Müdürü Hüseyin Kavaz, Bakanlık Müsteşarı Sevgi Değgin ve Özel Kalem Müdürü Fatma Anıl Öder de eşlik etti.

Ziyarette, AKÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Şen ile Pasha Group temsilcisi, AKÜN Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Erbaş hazır bulundu.

ARABACIOĞLU: “SONRADAN KAZANILAN ZENGİNLİKLERDE İLK SIRADA YÜKSEK ÖĞRETİM VAR”

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu ziyarette yaptığı konuşmada, ziyaretleri, orta eğitim yanında yüksek öğretim kurumlarının da idari yönden bakanlık sorumluluğu altında olmaları nedeniyle yaptığı belirterek, ziyaretleri üniversitelerin kuruluş tarihlerini baz alarak yaptıklarını söyledi.

Üniversitelerin sorunlarını yerinde görme yanında, onlarla birlikte yüksek öğretime yönelik nasıl bir devlet politikası oluşturulabilir konusu üzerinde durduklarını belirten Bakan Arabacıoğlu, ülkelerin birbirinden farklı doğal zenginlikler yanında sonradan kazanılan bazı zenginliklere de sahip olabildiklerine işaret etti.

Bu kapsamda KKTC’de hem doğal, hem de sonradan kazanılan bazı zenginlikler bulunduğunu ifade eden Bakan Arabacıoğlu, sonradan kazanılan zenginlikler arasında ilk sırayı yüksek öğretimin aldığını vurguladı.

Ziyaretlerde Kıbrıs konusundaki gelişmelerin de gündeme geldiğini belirten Mustafa Arabacıoğlu, süreç içinde ivme kazanan görüşmelerde, olası bir çözüm sonrasında üniversitelerin konumlarının ne olacağı konuşulmaya başlandığını söyledi.

Özellikle  üniversite eğitimi için yurtdışından Kuzey Kıbrıs’a gelecek öğrencilerin vize konusu üzerinde yoğunlaşıldığını ifade eden Milli Eğitim Bakanı Arabacıoğlu, bununla ilgili bakanlığın üzerine düşen çalışmayı üniversitelerle birlikte yapacaklarını ve sonrasında da  YÖDAK ve üniversite birlikte yapacakları toplantılarda ortaya çıkacak raporu Cumhurbaşkanlığı ile Bakanlar Kurulu’na sunacaklarını kaydetti.

REKTÖR ŞEN

AKÜN Rektörü Prof. Ali Şen ise Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu’nu üniversitede ağırlamaktan memnunluk duyduklarını belirtti.

Kuzey Kıbrıs’taki üniversitelerin geleceği açısından endişe duyduklarını belirten Rektör Şen, Kıbrıs sorununun çözümüyle birlikte üniversiteleri bazı ciddi sıkıntılar beklediğini, bu kapsamda ünversitelerle ilgili düzenlemelerin AB muktesabatına uydurulması gereğine işaret etti.

Pasha Group temsilcisi, AKÜN Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Erbaş ise, şirketin ülkede turizm ile yüksek öğretim konularında yatırımları bulunduğunu belirterek, özellikle eğitim konusunda yapacakları yatırımlarda bakanlığın desteğini beklediklerini vurguladı.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.