1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAKAN ARABACIOĞLU, YILSONU SERGİSİNDE
BAKAN ARABACIOĞLU, YILSONU SERGİSİNDE

BAKAN ARABACIOĞLU, YILSONU SERGİSİNDE

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, Gazimağusa Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi, yıl sonu sergisine katıldı.

A+A-

ARABACIOĞLU: “ÇOCUKLARIMIZIN NELER YAPABİLECEKLERİNİ TÜM HALKIMIZIN GÖRMESİ GEREKİR”

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, Gazimağusa Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi, yıl sonu sergisine katıldı.

Bakanlık Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, serginin açılışını yapan Bakan Arabacıoğlu, öğrencilerin yıl içerisinde yaptığı eserleri inceledi.

Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Mustafa Ertuna, yıl sonu sergisi ile amaçlarının meslek liselerinde neler yapılabileceğini ve neler yapıldığını halka göstermek olduğunu belirtti.

Sergi açılışında konuşan Bakan Arabacıoğlu da, meslek liselerinin esas amacının KKTC’nin ihtiyacı olan kaliteli ara eleman ihtiyacını gidermek olduğunu vurguladı.

Bakan Arabacıoğlu, meslek liselerinde okuyan öğrencilerin başarılı çalışmalarını sadece öğrenci velilerinin değil, tüm halkın görmesi gerektiğini belirtti.

Diğer liseler veya kolejlerle karşılaştırılan meslek liselerine farklı bir öğrenci grubunun geldiği yönündeki yanlış kanaatin değişmesi gerektiğini ifade eden Bakan Arabacıoğlu, meslek liselerinin KKTC’ye çok büyük bir katkısı olduğu bilinciyle bakanlık olarak meslek liselerine büyük önem verdiklerini belirtti.

“Bakanlık olarak Lefkoşa Bölgesi’nde, Girne, Lefkoşa ve Haspolat’a hitap edecek şekilde büyük bir Mesleki Eğitim Kampüsü yapılabilmesi için arazi arayışı içerisindeyiz” diyen Arabacıoğlu, konuşması sonunda sergide emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek, sergi açılışını gerçekleştirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.