1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAKAN GÜRPINAR GİRNE SOS GENÇLİK EVİ’Nİ ZİYARET ETTİ
BAKAN GÜRPINAR GİRNE SOS GENÇLİK EVİ’Nİ ZİYARET ETTİ

BAKAN GÜRPINAR GİRNE SOS GENÇLİK EVİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Girne SOS Gençlik Evi’ni ziyaret etti.

A+A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Girne SOS Gençlik Evi’ni ziyaret etti.

Ziyaretinde, SOS Çocuk Köyü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hacer Çerkez ile Gençlik Evi’ni gezen Bakan Gürpınar, gençler ve derneğin faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar yaptığı açıklamada, Bakanlığın SOS Çocuk Köyü ile Gençlik Evi ile yakın ilişki içerisinde bulunduğunu belirterek, SOS birimlerinin devlet koruması altında bulunduğunu söyledi.

Ziyareti Gençlik Evi’ni görme ve burada kalan gençlerle sohbet etme amacıyla gerçekleştirdiğini ifade eden Bakan Gürpınar, toplam 40 gencin barındığı evde bazılarının okula gittiği bazılarının ise iş hayatına atıldığını kaydetti.

Gençlere iş bulma konusunda da yardımcı olmaya çalıştıkları belirten Bakan Gürpınar, faaliyetlerini sürdürebilmesi için kaynak arayışı içinde olan derneğin bir takım sıkıntıları bulunduğunu söyledi.

Gençlik Evi bahçesinde gelir getirici aktivite gerçekleştirmek isteyen derneğe yardımcı olmak istediklerini belirten Bakan Gürpınar, yaptığı ziyarette ayrıca aktivite yapılmak istenen yerle ilgili inceleme yaptığını kaydetti.

“Elimizden gelen katkıyı yapacağız çünkü buraya yardım etme; yardıma muhtaç çocuklara katkı yapma anlamına gelir ki bu da devletin asli görevidir” diyen Bakan Gürpınar, derneğe yardımcı olmak içim ellerinden geleni yapmaya gayret edeceklerini vurguladı.

SOS Çocuk Köyü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hacer Çerkez ise, Bakan Gürpınar’ı Girne SOS Gençlik Evi’nde görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.