1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAKAN HASİPOĞLU: “ÜNİVERSİTELERİN REKABETİ BERABERİNDE GÜZELLİKLERİ GETİRSİN…”
BAKAN HASİPOĞLU: “ÜNİVERSİTELERİN REKABETİ BERABERİNDE GÜZELLİKLERİ GETİRSİN…”

BAKAN HASİPOĞLU: “ÜNİVERSİTELERİN REKABETİ BERABERİNDE GÜZELLİKLERİ GETİRSİN…”

AKPINAR: “SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ DE DEVLETTEN TEŞVİK KREDİSİ ALABİLME KAPSAMINA ALINSIN”

A+A-

Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu, üniversitelerin birbirleriyle rekabet etmelerinin çirkinlikleri değil, güzellikleri getirmesi gerektiğine işaret ederek, bu konuda üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu vurguladı.

Bakan Hasipoğlu bugün, Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar başkanlığında, GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Asım Vehbi, Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün ile Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner’den oluşan heyeti kabul etti.

SERHAT AKPINAR

Bakanlık Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede ilk sözü aşan GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Bakan Hasipoğlu’na Üniversiteleri’nin sağlık alanında gerçekleştirmek istediği projeler hakkında bilgi aktararak, yaşanan bazı sıkıntıların aşılması için de destek istedi.

Üniversite bünyesinde Sağlık Bilimleri Fakültelerinin olduğunu ve sağlık alanında eğitim verdiklerini anımsatan Akpınar,  Florence Nightingale Hastaneleri ile Girne Amerikan Üniversitesi işbirliğinde Girne’de bir hastane kurmayı hedeflediklerini aktardı. 

Akpınar, kurulacak hastaneyle, ülkenin sağlık turizmine de hizmet edileceğini, ancak KKTC’de hastane kurarken, devlet teşvik kredisi alabilmek için tıp fakültesine sahip olma şartının olduğunu, bunun da haksız bir rekabete sebebiyet verdiği görüşünü belirtti.

“SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ DE DEVLETTEN KREDİ ALABİLME KAPSAMINA ALINSIN”

KKTC’de mevcut yasada yer alan, hastane kuracak olanların devletten teşvik kredisi alabilmeleri için, tıp fakültesine sahip olması şartının adil bir yaklaşım olmadığından yakınan Akpınar, devletten teşvik kredisi alabilme kapsamına, sağlık bilimleri fakültelerinin de alınmasını talep etti ve bu konuda Bakan Hasipoğlu’ndan destek istedi.

Akpınar, bir üniversitenin Girne’de, “Girne” adı altında bir üniversite kurulması için çalışma başlattığı bilgisini de aktararak, kendilerinin bu isim benzerliği nedeniyle rahatsızlık ve endişe duyduklarını ifade etti.

İsteyenin Girne’de üniversite kurabileceğini, Girne’de üniversite kurulmasına karşı olmadıklarını söyleyen Akpınar, “ancak kurulacak üniversitenin Girne ismini taşımasından son derece rahatsızız” dedi.

HASİPOĞLU

Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu da konuşmasında, üniversitelerin, ülkenin göz bebeği olduğuna değinerek, üniversitelerin gelişmesi için elden gelen katkıyı yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

“GAÜ’NÜN HASTANE AÇMASI KONUSUNDA SIKINTI YOK, SIKINTI DEVLET TEŞVİKİ KONUSUNDA”

Üniversitelerin birbirleriyle rekabet etmelerinin çirkinlikleri değil, güzellikleri getirmesi gerektiğini söyleyen Bakan Hasipoğlu, bu konuda üzerine düşen bir görev varsa seve seve yapmaya hazır olduğunu vurguladı.

Konuşmasının sonunda, GAÜ’nün hastane açma konusunda bir sıkıntısının olmadığını, sıkıntının sadece devlet teşvik kredisi alabilme konusunda olduğunu söyleyen Hasipoğlu, bu konuyu Bakanlar Kuruluna götüreceğini ekledi.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.