1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAKAN KAŞİF'TEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA!
BAKAN KAŞİF'TEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA!

BAKAN KAŞİF'TEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA!

Yıllık Geliri 6 Milyon TL! Bugüne kadar yapılan bariyerler hatalı!

A+A-

28 Temmuz erken genel seçimler sonrası kurulan CTP-BG ile DP-UG koalisyon hükümetinde Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı görevine getirilen Ahmet Kaşif, sabit kameralardan elde edilen gelirin artık amacına uygun kullanılacağına vurgu yaptı.

Bakan Kaşif, göreve geldiği günden itibaren gerçekleştirilen, yapılması planlanan projeleri değerlendirdi.

Bakan Kaşif, verilen sözleri tutmak ve vatandaşa hizmet vermek için bu göreve geldiğini söyledi. Her eve hızlı internet projesinin adım adım ilerlediğini ve yakında ihaleye çıkılacağını müjdeleyen Kaşif, Kıbrıs müzakerelerine de değinerek, çözüm sürecini desteklediğini belirtti.

SABİT KAMERALARIN YILLIK GELİRİ 5-6 MİLYON TL

Trafikle ilgili tüm birimlerin Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde toplanması konusuna değinen Bakan Ahmet Kaşif, geçici hükümet döneminde başlayan bu çalışmaya kendisinin göreve başladığı günden itibaren hız verdiklerini ifade etti. İlgili tüm birimlerle gerçekleştirilen toplantılarla birimlerin işlevleri, görevleri hakkında bilgi aldığını söyleyen Kaşif, trafikle ilgili tüm birimlerin Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı oluşturulacak trafik hizmetleri dairesi çatısı altında toplanması için taslak çalışma hazırlandığını ifade etti. Şu anki sıkıntının yer sıkıntısı olduğunu söyleyen Kaşif, Maliye Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Polis Genel Müdürlüğü’nde bulunan trafikle ilgili birimlerin tek bir yerde toplanması için çalışmaların başlatıldığını söyledi. Sabit kameralardan elde edilen tüm gelirin trafik komisyonu kontrolünde sadece trafikte emniyeti ve yol güvenliğini sağlayıcı amaçlarda kullanılmak için toplandığını dile getiren Kaşif, bu gelirin yaklaşık olarak yıllık 5-6 milyon TL olduğunu ifade etti ve bu bütçeyi amacına uygun olarak kullanmaya başladıklarını da sözlerine ekledi.

HAMİTKÖY-HASPOLAT ANAYOLU BARİYER YAPIMI TAMAMLANIYOR

gündeme getirilen Hamitköy-Haspolat anayolunun iptal edilen bariyer ihalesiyle ilgili görüşlerini dile getiren Kaşif, yaptırdıkları hesaplamalarla new jersey bariyer yapımının mantıklı olmadığını söyledi. Çift taraflı new jersey bariyer yapıldığı zaman hem yol daralacağı hem de çifte maliyet olacağı için çelik bariyer yapılmaya karar verildiğini belirten Kaşif, bariyerlerin önümüzdeki günlerde tamamlanacağını ifade etti. Hamitköy-Haspolat anayolunda bariyer ihalesi iptal edildiği için o yolda meydana gelen trafik kazalarında hayatını kaybedenlerle ilgili olarak, adli bir olay olduğu için kendilerinin bir girişim yapamayacağını söyleyen Kaşif, meydana gelen trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin yakınlarının bariyer olmadığı için kaza meydana geldiğinden dolayı dava açabileceklerini dile getirdi.

NEW JERSEY’LER HATALI

Bugüne kadar yapılmış olan new jersey bariyerlerin hatalı olduğunu ifade eden Kaşif, çift taraflı yapılan new jersey bariyerlerin maliyeti ikiye katladığını, yeni yapılan Alayköy-Metehan yolunda uygulanan tek new jersey bariyer sisteminin daha uygun olduğunu belirtti. Kaşif, uygulanan bu sistemle orta refüjde toprak, ot, ağaç gibi hiçbir bakım isteyen etken olmadığı için ekstra bir maliyet gerektirmediğinin altını çizdi.

KAZALAR… SİGORTA SİSTEMİ DEĞİŞMELİ

Trafikle ilgili birimlerle gerçekleştirilen toplantılarda, ehliyet sınavlarından, sigorta sistemine kadar tüm konuların ele alındığını söyleyen Ahmet Kaşif, 18 yaşındaki yeni ehliyet almış bir kişinin kullanabileceği araçla 30 yaşındaki birinin kullanabileceği araç kapasitesinin aynı olmayacağına hatta sigorta sisteminin de değiştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Kaşif, “öncelikle ehliyet kursu veren şoför okullarının iyice eğitilmesi gerekiyor, sağa dönülmez, park yapılmaz vs. tabelasını öğrenerek ehliyet almak yetmez, ehliyet alacak kişi aracın motorundan da anlayacak, teknik bilgiye sahip olacak yani bineceğiniz atın huyunu suyunu bilmeniz gerekiyor” dedi.

KATRAN YOLSUZLUĞU ARAŞTIRILIYOR

Karayolları’ndaki katran yolsuzluğuna değinen Ahmet Kaşif, Sayıştaylığın rutin denetimleri esnasında katran miktarında hatırı sayılır miktarda açık çıktığını bunun üzerine geçmiş dönemki ve ondan önceki karayolları müdürlerinden rapor istendiği ve Sayıştaylığın tüm belgeleri inceleyip en yakın zamanda konuyla ilgili sonucun açıklanacağını belirtti. Bakan Ahmet Kaşif, sonuçla ilgili raporun açıklanmasının ardından olumsuz bir sonuç çıkması halinde konunun yargıya taşınacağını söyledi.

ULUSLARARASI STANDARTLARDA BİR HAVAALANI YAPILACAK

Ercan ihalesinin iptal edilmesi için ortada gayri yasal bir durum olması gerektiğini ifade eden Kaşif, “uluslararası bir ihale yapıldı, bir sözleşme imzalandı ve bu sözleşmeye göre kısmi olarak yer teslimi yapıldı” dedi. Kısmi olarak ihaleyi kazanan firmaya teslim edilen yerlerin ardından yeni terminal binası ve pist yapımı için verilmesi taahhüt edilen bölgenin askeri bölge olduğunu ve geçmiş dönemde askeri birliğin taşınması için hiçbir girişim yapılmadığını söyleyen Kaşif, bundan dolayı ihaleyi kazanan firmanın çalışmalara başlayamadığını belirtti. Yer tesliminin bir an önce yapılması için çalışmalara başladıklarını belirten Kaşif, modern ve gelişmiş yeni havaalanının ülkeye kazandırılmasını can-ı gönülden istediğini söyledi. Kaşif, “Kıbrıs sorunu ile ilgili görüşmelerin canlandığı ve çözüme bu kadar yakın olunan bir dönemde, uluslararası standartlarda bir havaalanına sahip olmalıyız” dedi.

KABLOLU TV SİSTEMİ KURULABİLECEK

“GSM firmalarının ülkemize geldiği 1995 yılında Telekom zaten özelleşti” diyen Kaşif, telekom sisteminin büyük bir kısmının özele devredildiğini ve devletin sadece sabit hatlarla sınırlı kaldığını ifade etti. Her eve hızlı internet sözünü verdiğini hatırlatan Kaşif, ülke geneline fiber optik kablo çekilmesiyle ilgili projenin mart sonunda tamamlanacağını ve en yakın zamanda ihaleye çıkılacağını söyledi. Kaşif, “Telefon Dairesi olarak biz de bir operatörüz ve diğer firmalarla rekabet edebilmek için müşterilerimize daha iyi şartlarda hizmet sağlamalıyız” dedi. Fiber optik sistemiyle kablolu TV sisteminin de kurulabileceğini hatırlatan Kaşif, dünyaya ayak uydurmak için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

CEP TELEFONLARI DAHA ZARARLI

Sağlık Bakanlığı görevini yaptığı dönemde 2009, 2011 yıllarında elektromanyetik alan ölçümlerini yaptırdığını ve geçtiğimiz ay da bu ölçümleri yaptırdığını söyleyen Ahmet Kaşif, ölçüm sonuçlarına göre baz istasyonlarının cebimizdeki cep telefonlarından bin kat daha zararsız olduğunu söyledi. Psikolojik olarak insanların kanser hastalıklarının da artmasıyla baz istasyonlarına tepki gösterdiğini ifade eden Kaşif, kendilerinin de fiber optik kabloyu tercih etmesinde en büyük nedenin bu olduğunu ve baz istasyonlarının azaltılarak insanların psikolojik olarak rahatlatılması gerektiğini sözlerine ekledi.

POSTA DAĞITIM HİZMETİ ÖZELLEŞTİRİLEBİLİR…

Posta Dairesi ile ilgili olarak da projeleri olduğunu söyleyen Ahmet Kaşif, Sağlık Bakanlığı döneminde hastanelerdeki gıda, temizlik, güvenlik ve çamaşır hizmetlerinin, hizmet alımı şeklinde özele devredildiğini ve vatandaşların bundan memnun kaldığını belirtti. KKTC genelinde, banka faturaları ve radar cezalarının özel dağıtım şirketleri tarafından dağıtıldığını buna ilaveten posta dağıtımlarının da özel şirketlere vererek daha profesyonel bir posta dağıtım ağı oluşturulabileceğini belirten Kaşif, bu yönde yeni bir çığır açılabileceğini ifade etti.

DENİZCİLİK MÜSTEŞARLIĞI YARATILACAK

Hükümet programına, denizcilik müsteşarlığının konulduğunu hatırlatan Ahmet Kaşif, bunun nedeninin tüm limanların tek bir otoriteye bağlanması olduğunu belirtti. Limanlardaki birçok hizmetin özel sektör tarafından ve dağınık olarak yapıldığını söyleyen Kaşif, denizcilik müsteşarlığı yaratılarak, limanlarda düzenin sağlanması, giriş çıkışların kontrol altına alınması yönünde düşüncelerinin olduğunu belirtti. Kurulacak olan denizcilik müsteşarlığı altında, disiplinli bir yönetim olacağını da vurgulayan Kaşif, limanlarında ülkenin bir sınırı olduğunu söyledi. Gazimağusa limanında güvenlik önlemlerinin artırılmasına değinen Kaşif, liman, gümrük ve serbest bölgenin iç içe olduğu için bir karmaşa yaşandığını, serbest bölgenin giriş çıkışlarının ayrılması ve liman sınırlarının belirlenmesi gerektiğini ifade etti.

“KALICI BİR ÇÖZÜME ULAŞILMASINI TEMENNİ EDİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun sürdürdüğü müzakere sürecinin desteklediğini belirten Kaşif, “doğduk, büyüdük, geldik, gidiyoruz bu sorun bir neticeye varamadı artık belki çocuklarımız, torunlarımız bu sorunun çözüldüğünü görür” dedi. Cumhurbaşkanı’nın şu anki duruşunu, tutumunu tüm halkın ve siyasi partilerin desteklediğini söyleyen Kaşif, görüşmelerin başlamasını olumlu bir hava oluşturduğunu, herkeste bir heyecan yarattığını ve bu havanın devam ederek kalıcı bir çözüme ulaşmasını temenni ettiğini söyledi.

Realist

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.