1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAKANA İSTİFA ÇAĞRISI...
BAKANA İSTİFA ÇAĞRISI...

BAKANA İSTİFA ÇAĞRISI...

Toparlanıyoruz Hareketi, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’ye ve hükümete, “partizanlık ve adam kayırmacılık ne zaman son bulacak?” diye sordu.

A+A-

Toparlanıyoruz Hareketi, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’ye ve hükümete, “partizanlık ve adam kayırmacılık ne zaman son bulacak?” diye sordu.

Toparlanıyoruz Hareketi’nden yapılan yazılı açıklamada, Hareket’in Ulusal Birlik Partisi (UBP) Kurultayı döneminde yapılan geçici istihdamların yanlışlığı ile yasal platformda mücadele ederken,  istihdam edilen kişilerle değil, uygulanan yöntemin yanlışlığı ve popülizm ile mücadele ettiğini her fırsatta ifade ettiği kaydedildi.

“Sağlık Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen, geçici işçi istihdamının ve sayısının 366 değil de 11 olmasının, bizler açısından hiçbir önemi bulunmamaktadır. Önemli olan bu fırsatın sunulmadığı diğer vatandaşların ihlal edilen hakları sorunudur” denilen açıklamada, kamuya her ne statüde olursa olsun, personel istihdam edilmesinin hukuki şeklinin münhal açılıp, objektif ve şeffaf sınav yapılmasından geçtiği kaydedildi.

BAKANA İSTİFA ÇAĞRISI...

Açıklama şöyle devam etti:

“Bu usulün, yasada açıkça yazılmış olması şartını aramak, son derece gereksiz bir yaklaşımdır. Devlet, siyasilerin ve partililerin işletmesi veya çiftliği olmadığına göre, söz konusu istihdamları canınızın çektiği gibi yapma hak ve yetkisine de sahip değilsiniz. Hukuk devletinin en önemli ilkelerinden biri, tarafsızlık ve fırsat eşitliğinin tüm muhataplara sağlanmasıdır. Bu ilkelerden haberdar değilseniz ve ‘münhal açsak duyan başvuracaktı, nasıl eleyecektik?’ gibi temelsiz bir düşünce yapısına sahipseniz,  sizin bakanlık yapma kapasiteniz olmadığı da artık şüphe kaldırmaz bir gerçektir. Bu durumda size düşen görev, derhal istifa etmektir.”

Açıklamanın sonunda, bu istihdamların derhal iptal edilip, “hukuk devletine yakışır yöntemler” ile istihdamların yapılması talep edildi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.