1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAKANLAR KURULU KARARLARI
BAKANLAR KURULU KARARLARI

BAKANLAR KURULU KARARLARI

işte KKTC hakınnda verilen kararlar

A+A-

“TÜRKİYE’YE YAPILAN İHRACATLARDA İHRAÇ BEDELİNİN YÜZDE 15’İSİ, ÜÇÜNCÜ ÜLKELERE YAPILAN İHRACATTA İSE İHRAÇ BEDELİNİN YÜZDE 20’SİNİ AŞMAYAN  NAVLUN TUTARI DEVLET TARAFINDAN İADE EDİLECEK”

“PETROL ÜRÜNLERİNİN DÜZENLİ OLARAK FİYATLANDIRILMASI BUNDAN BÖYLE 10 GÜNDE DEĞİL 15 GÜNDE BİR YAPILACAK”

Bakanlar Kurulu’nun dün gerçekleşen 2014 yılının ilk toplantısı yaklaşık 3 buçuk saat sürdü.

Bakanlar Kurulu Sözcüsü Dışişleri Bakanı Özdil Nami, saat 15.20’de başlayıp 19.00’da tamamlanan toplantı sonunda alınan kararları kamuoyu ile paylaştı.

İHRAÇ ÜRÜNLERİN DIŞ PAZARLARDA BENZER ÜRÜNLERLE REKABET EDEBİLMESİ VE İHRACATIN ARTMASI...

Bakanlar Kurulu Sözcüsü Nami, Bakanlar Kurulu’nun bugünkü toplantısında,ihraç ürünlerin dış pazarlarda benzer ürünlerle rekabet edebilmesini ve ihracatın artırılmasını sağlamak için karar ürettiğini söyledi.

Özdil Nami, Türkiye’ye yapılan ihracatlarda ihraç bedelinin yüzde 15’inin, üçüncü ülkelere yapılan ihracatta ise ihraç bedelinin yüzde 20’sinin aşılmaması kaydıyla tüm navlun tutarının tamamının devlet tarafından iade edilmesi kararı aldığını kaydetti.

KAN VE KAN BİLEŞENLERİ KALİTE VE GÜVENLİĞİ YASA TASARI ONAYLANDI

Avrupa Birliği Uyum Yasaları çalışmaları çerçevesinde hazırlanan Kan ve Kan Bileşenleri Kalite ve Güvenliği Yasa Tasarı’na işaret eden Nami, söz konusu yasa tasarının Bakanlar Kurulu tarafından onaylandığını açıkladı.

“ÖNEMLİ VE YENİ BİR YASA”

Yasanın önemli ve yeni olduğunu söyleyen Özdil Nami şunları ekledi:

“Bu yasayla insan sağlının en üst düzeyde tedavi edilmesi ve korunmasını temin etmek üzere insanlarda kullanılacak kan ve kan bileşenleri ile ilgili kalite, etik kurallar ve güvenlik standartlarının düzenlenmesi amaçlanmıştır. Kan ve kan bileşenlerinin toplanma, işlenme ve depolanma faaliyetleri ile kan verme işlemlerinin düzenlenmesini içeren yeni bir yasadır.”

KÖPEK KAYIT TÜZÜĞÜ DE ONAYLANDI

Özdil Nami, Köpek Kayıt Tüzüğü’nün Bakanlar Kurulu’nda onaylandığını kaydetti, tüzükle ilgili şu bilgileri verdi:

“Bu tüzük köpeklerin sahiplerinin belirlenebileceği şekilde kayıt altına alınmasını, bu kayıtların ulusal bilgisayarlı bir veri tabanına kaydedilmesini, başıboş köpek sayısının azaltılmasını, tehlikeli olarak kabul edilen köpeklerin belirlenmesi ve köpeklerin sağlık durumlarına ilişkin bilgilerin veri tabanında yer almasını sağlanmasını amaçlıyor.”

Bakanlar Kurulu’nun Toprak Ürünleri Kurumu’nun 2014 Mali Yılı Bütçesi Yasa Tasarısı’nın onaylandığını ifade eden Nami, tüzüğün Meclise sevk edildiğini söyledi.

Petrol ürünlerinin düzenli olarak fiyatlandırıldığını ve söz konusu düzenlemelerin açıklandığını anımsatan Nami, fiyat ayarlamalarının artık 10 günde bir değil 15 günde bir yapılacağını söyledi, Nami bu amaçla hazırlanan Petrol Ürünlerinin Fiyatlandırma Esaslarını düzenleyen değişiklik tüzüğünün Bakanlar Kurulu tarafından onaylandığını açıkladı.

Nami, motorlu taşıt, egzoz, emisyon ölçüm raporu hazırlanması, lisans harçlarının asgari ücretin 1 buçuk katı olduğunu anımsatarak, Bakanlar Kurulu’nun bu harcın asgari ücretin 1 katına çekilmesini onayladığını açıkladı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.