1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BAKANLIK SAYISINDAN ÖNCE PROGRAMLARIMIZI HAYATA GEÇİRMEK BİZİM İÇİN DAHA ÖNEMLİ”
“BAKANLIK SAYISINDAN ÖNCE PROGRAMLARIMIZI HAYATA GEÇİRMEK BİZİM İÇİN DAHA ÖNEMLİ”

“BAKANLIK SAYISINDAN ÖNCE PROGRAMLARIMIZI HAYATA GEÇİRMEK BİZİM İÇİN DAHA ÖNEMLİ”

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş, kurulacak bir koalisyonda yer almaları halinde bakanlık sayısından önce, programlarını hayata geçirmenin kendileri için daha önemli olduğunu söyledi.

A+A-

“ORTAYA KOYDUĞUMUZ PROGRAMLA KIBRIS TÜRK HALKI VE KKTC’NİN DAHA GÜZEL YARINLARA KAVUŞACAĞINA İNANIYORUM”

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş, kurulacak bir koalisyonda yer almaları halinde bakanlık sayısından önce, programlarını hayata geçirmenin kendileri için daha önemli olduğunu söyledi.

Ortaya koydukları programla KKTC ve Kıbrıs Türk halkının daha güzel yarınlara kavuşacağına inandığını belirten Serdar  Denktaş, bu nedenle 'Geleceğin Yol Haritası’ programının kendileri için çok önemli olduğunu vurguladı. Serdar Denktaş,  ‘Eğitim, Sağlık ve Ekonomi’ konusunda iddialı olduklarını, ‘Ercan Havalimanı, KTHY'nin yeniden göklerde olması gibi, halka taahhütleri bulunduğunu kaydetti.

Önceliklerinin bunlar olduğunu ifade eden Serdar Denktaş, “Bunları oturup tartıştıktan sonra koalisyonun diğer detaylarını görüşeceğiz" dedi.

DP’den yapılan açıklamaya göre, bir televizyon programında konuşan Denktaş, seçim sonrası ve olası koalisyon hükümetiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yaşananların ve boykot, karma oy şeklindeki çağrıların zihinleri bulandırdığını ancak neticede ortaya çıkan sonuç ve vatandaşın verdiği mesajın  ‘yenilenme isteği’ olduğunu kaydeden Denktaş, halkın bilinçli bir şekilde ortaya koyduğu mesajın doğru algılanması gerektiğinin altını çizdi.

Serdar Denktaş; “Vatandaş artık, siyasilerin seçimlerde verdiği sözlerin yerine getirilmemesini kabul etmiyor.  Ayrıca vatandaş, kendisini bile yönetmekten aciz olanları engelleyerek ok güzel bir ders verdi. Bu mesajı tüm siyasiler iyi ve sağlıklı değerlendirmeli. Bu anlamda vatandaşlarımızı kutluyorum” dedi.

‘Karma Oy’ çağrılarının neticede bir işe yaramadığını da kaydeden Serdar Denktaş, zannedildiği gibi ortada ‘karma oylar çok çıktı, 4-5 yeni vekil bu nedenle seçildi’ gibi bir sonuç olmadığını, tam aksine, karma oylarda bilenen siyasilerin kazandığının ortada olduğunu kaydetti.

DP Ulusal Güçlerin, seçimlerde üçüncü parti çıkmasına rağmen, Kıbrıs Türk halkından müthiş bir oy aldığının da unutulmaması gerektiğini söyleyen Denktaş; DP’nin diğer partilere nazaran %125 oyunu artıran bir parti olduğunu belirtti.

“PARTİ İÇİ MÜHÜRÜN % 90'ININ DESTEĞİNİ ALMIŞ BİR GENEL BAŞKANIM"

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun, partide kontrolü eline aldığına dair iddialarla ilgili olarak da Serdar Denktaş şöyle konuştu:

“Nereye dayanarak söyleniyor bu söylemler? Şu iyi bilinmeli, Serdar Denktaş kimseye baş eğmedi, bundan sonrada eğmeyecek. Partide Liderliği tartışılmayan bir konumdayım. Parti içi mührün %90’nın desteğini almış bir Genel Başkanım, bir başka partinin genel başkanının aldığı destek ortada. Onlar yanıma dahi yanaşamamışken bu tür iddiaların sırf aleyhime yönelik olduğu aşikâr.”

Cumhurbaşkanı’yla iyi ilişki ve diyalog içerisinde olunması gerektiğini de belirten DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Denktaş; “Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile ilişkilerimiz geçmişe nazaran ‘iyidir’ demiyorum. Çok çok iyi diyorum. Ama ilişkinin çok çok iyi, mükemmel, fevkalade olması, parti idaresinin bir başkasının elinde olması anlamına gelmez. Siyasi partiler ve dolayısıyla DP Ulusal Güçler, kurumları, vekilleri, örgütleri vs ayrı bir yapıdadır. Bende bu yapının sözcülüğünü yapıyorum. Bunun ayrımını yapamayacak kadar aciz olanlar var” dedi.

Koalisyonda yer alması halinde kaç bakanlık istediğinin sorulması üzerineyse Denktaş,  "Bakanlık sayısından önce, programlarını hayata geçirmenin” kendileri için daha önemli olduğunu söyledi.

Denktaş, ortaya koydukları programla KKTC ve Kıbrıs Türk halkının daha güzel yarınlara kavuşacağına inandığını da belirtti.

Bu nedenle 'Geleceğin Yol Haritası’ programının kendileri için çok önemli olduğunu dile getiren Serdar Denktaş,  ‘Eğitim, Sağlık ve Ekonomi’ konusunda iddialı olduklarını, ‘Ercan Havalimanı, KTHY'nin yeniden göklerde olması gibi halka taahhütleri bulunduğunu belirtti.

Önceliklerinin bunlar olduğunu ifade eden Serdar Denktaş, “Bunları oturup tartıştıktan sonra koalisyonun diğer detaylarını görüşeceğiz" dedi.

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.