1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAKIRCI: “İLERLEYEN SÜREÇTE YENİDEN BİRARAYA GELECEĞİZ”
BAKIRCI: “İLERLEYEN SÜREÇTE YENİDEN BİRARAYA GELECEĞİZ”

BAKIRCI: “İLERLEYEN SÜREÇTE YENİDEN BİRARAYA GELECEĞİZ”

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, Güzelyurt’ta faaliyet gösteren gaminileri inceledi ve ardından işletme sahipleri ile toplantıda biraraya geldi.

A+A-

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, Güzelyurt’ta faaliyet gösteren gaminileri inceledi ve ardından işletme sahipleri ile toplantıda biraraya geldi.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz’ün de eşlik ettiği Bakan Bakırcı ilk olarak Güzelyurt’ta bulunan Gaminileri yerinde inceleyerek çevreye verdikleri olumsuz etkileri yakından gördü.

İncelemeleri sonrası bölgede  çevre kirliliğinden  en çok etkilenen Yayla köyüne geçen Bakırcı, burada köy halkı ile biraraya gelerek sıkıntılarını dinledi ve çözüm önerileri konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Daha sonra Güzelyurt Kaymakamlığı’nda gamini işleten firmaların sahipleri ile toplantıda biraraya gelen Bakan Bakırcı, çevre kirliliğini en aza indirebilme adına neler yapılabileceği konusunda görüşlerini aktardı.

Bakan Bakırcı, amaçlarının bu işten geçimini sağlayan firma ve çalışanları ekmeklerinden etmek olmadığını, ama mevcut yapının özellikle bölgede yaşayan vatandaş için büyük sorun yarattığını ifade ederek, elbirliği ile çözümler üretmek istediklerini söyledi.

Bakanlık olarak her zaman bilimsel çalışmalara önem verdiklerini ifade eden Bakırcı, ülkedeki gaminilerin faaliyetleri konusunda da aynı yöntem üzerinde çalışmaların gerçekleşmesinin artık kaçınılmaz bir hal aldığını vurguladı.

Bazı çözüm formülleri konusunda görüşlerini sunduklarını ve firmaların da görüşlerini dinlediklerini ifade eden Bakan Bakırcı, firmalara bu konuları değerlendirmeleri hususunda bir süre verdiklerini ve bu kapsamda ilerleyen süreçte yeniden biraraya geleceklerini vurguladı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.