1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAKIRCI: “KIBRISLI TÜRKLERİN DE YAŞAMAYA DEVAM ETMESİNİN YOLU AÇILDI”
BAKIRCI: “KIBRISLI TÜRKLERİN DE YAŞAMAYA DEVAM ETMESİNİN YOLU AÇILDI”

BAKIRCI: “KIBRISLI TÜRKLERİN DE YAŞAMAYA DEVAM ETMESİNİN YOLU AÇILDI”

Bakırcı, Kıbrıslı Türklerin de bugün düne göre daha da güçlü ve kararlı olarak yaşamaya devam etmesinin yolu açıldı.

A+A-

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, 30 Ağustos zaferleri ile bağımsızlığını ve egemenliğini kazanan Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin desteği ile Kıbrıslı Türklerin de bugün düne göre daha da güçlü ve kararlı olarak yaşamaya devam etmesinin yolunun açıldığını vurguladı.

Bakırcı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, 30 Ağustos’un “Türklüğün Zafer Bayramı” olarak Anavatan Türkiye'nin olduğu kadar aynı zamanda bütün Türk ulusunun bağımsız ve özgür bir ulus olarak uluslararası toplum tarafından kabul görmesinin temellerinin atıldığı bir gün olduğunu kaydetti.

Bu önemli bayramı, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’ndeki kardeşleriyle birlikte tek yürek halinde kutladıklarını vurgulayan Bakırcı, şunları kaydetti:

“Kıbrıs Türkleri, egemen ve bağımsız olmak iradesi ile bugünlerde özgür ve bağımsız bir biçimde ve kendi ülkelerinde güven içinde yaşamaktadır. Bunda en büyük payın, Kıbrıslı Türklerin iradesi ile birlikte, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin Kıbrıslı Türklere verdiği karşılıksız destek olduğunun bilincindeyiz. Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Savaşı’nın kazanıldığı 30 Ağustos Zaferleri ile Anadolu topraklarında Türk varlığı ebedileştirilmiş, Türk’ün bağımsız ve egemen olmak yaşamak iradesi bütün dünyaya kanıtlanmıştır. 30 Ağustos Zaferleri ile Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenliği ve bağımsızlığı kesin olarak kazanılma yoluna girdiği kadar, ileride bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin desteği ile Kıbrıslı Türklerin, bugün, dün olduğundan daha da güçlü ve kararlı olarak yaşamaya devam etmesinin de yolu açılmıştır.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.