1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BANDABULİYAM.COM
BANDABULİYAM.COM

BANDABULİYAM.COM

Üreticiden Tüketiciye Kıbrıs Pazarı;

A+A-

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in teknoloji ve altyapı desteği ile yeni bir  sosyal sorumluluk projesine imza atılıyor.

“Bandabuliyam.com” adı altında oluşturulacak web alanıyla, kırsal kesimdeki üreticilerin ekonomiye çok daha fazla dahil olmassı hedefleniyor.

Ülkenin turizm, kültür ve tarihi değerleri yanında üretimine de sahip çıkarak, geniş kitlelere yaymayı amaçlayan proje için Kuzey Kıbrıs Turkcell’in katkılarıyla ciddi bir hazırlık süreci yaşandığı açıklandı.

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in verdiği bilgiye göre, bu kapsamda üniversiteler, dernekler ve sivil toplum örgütlerinden birçok  ismin yer aldığı platformun Danışma Kurulu, yaptıkları toplantı sonucu “projenin tamamlanma aşamasına geldiğini” açıkladı.

“ÜRETİCİDEN TÜKETİCİYE KIBRIS PAZARI”

“Üreticiden Tüketiciye Kıbrıs Pazarı” sloganıyla geniş hedef kitlelere hitap edecek proje ile birlikte ülkenin en büyük yerel “ürün pazarı”nın “bandabuliyam.com” adı altında, internet üzerinden kurulması hedefleniyor.

Lefke’den, Dipkarpaz’a yurdun dört bir yanındaki farklı ürünleri tüketici ile buluşturmayı amaçlayan internet sitesinde, ürünlerin tanıtımı yapılacak ve seçilen ürünler kapıya teslim edilecek.

NELER YER ALACAK

Açıklamaya göre, “Bandabuliyam.com” web alanında Kıbrıs kültürüne ait yiyecek, içecek, el emeği ürünlere ulaşmak kolay olacak.

Üreticiler ayrıca info@bandabuliyam.com mail adresine ürünlerinin fotoğraflarını da gönderebilecek.

Tüm ürünler kendi kategorileri içerisinde, gerekli kriterlere uygun olması durumunda sitede tanıtılacak.

Tüketiciler, internet sitesi üzerindeki tanıtım sonrasında doğrudan üreticilerle iletişim kurarak, siparişlerini verebilecek.

DANIŞMA KURULU KİMLERDEN OLUŞTU?

“Bandabuliyam.com” internet sitesi, eko turizmci ve araştırmacı Zekai Altan’ın koordinatörlüğünde oluşturulan danışma kurulunca yönetilecek.

Danışma kurulunda KKTC’deki üniversitelerden, derneklerden ve çeşitli sivil toplum örgütlerinden temsilciler de yer alacak. Platformdaki tüm üreticiler site aracılığı ile ürünlerinin tanıtımı yapabilecek.

50 üreticinin 280’den fazla ürünüyle açılacak bandabuliyam.com’un hedefi, adanın en büyük pazarını oluşturmak, yerel değerleri ve kültürü yaşatmak.

Zekai Altan’ın koordinatörlüğünü yürüttüğü danışma kurulundaki isimler de şöyle açıklandı:

Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Sibel Taçay, Gıda Mühendisleri Odası Yazmanı Sıdıka Can, Yakın Doğu Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu Müdürü ve Turizm Araştırma Merkezi Başkanı Doç. Dr. Tülen Saner, YDÜ Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Dr. Nesrin Bahçelerli, LAÜ Gastronomi Bölüm Başkanı Dr. Aytaç Yıldırım, Organik Yaşam ve Tarım Derneği (ORYAT) Başkanı Seyit Yorgancıoğlu, Organik Yaşam ve Tarım Derneği (ORYAT) Başkan Yardımcısı Uzm. Vet. Hekim Ersan Korudağ.

Bandabuliyam.com’da yer alabilmek için gerekli kriterler ve web alanının aktif olarak kullanımına yönelik tanıtım toplantısının önümüzdeki günlerde yapılacağı duyuruldu.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.