1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAN’IN KIBRIS ÖZEL DANIŞMANI DOWNER GÖREVİNDEN AYRILDI
BAN’IN KIBRIS ÖZEL DANIŞMANI DOWNER GÖREVİNDEN AYRILDI

BAN’IN KIBRIS ÖZEL DANIŞMANI DOWNER GÖREVİNDEN AYRILDI

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, Kıbrıs’ta müzakerelerin yeniden başlaması;

A+A-

BM GENEL SEKRETERİ BAN, KIBRIS’TA MÜZAKERELERİN YENİDEN BAŞLAMASINDAN MEMNUN OLDUĞUNU BİLDİRDİ

BAN’IN KIBRIS ÖZEL DANIŞMANI DOWNER GÖREVİNDEN AYRILDI

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, Kıbrıs’ta müzakerelerin yeniden başlaması ve liderlerin ortak mutabakat bildirisi konusunda anlaşmasından memnuniyet duyduğunu bildirdi.

Ban yaptığı yazılı açıklamada, iki tarafın liderleri Derviş Eroğlu ve Nikos Anastasiadis’in son dönemde müzakerelerin tekrar başlaması için gösterdikleri liderliği takdir etiğini belirtti.

DOWNER’E TEŞEKKÜR ETTİ

Öte yandan Ban, Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer’ın danışmanlık görevinden ayrılma kararını kendisine ilettiğini ifade ederek, Downer’a 2008’den bu yana son 5 buçuk yılda gösterdiği sabırlı çabaları nedeniyle teşekkür etti ve gelecekteki görevleri için başarı diledi.

Genel Sekreter Ban, BM’nin Kıbrıs Türk ve Rum tarafını, Ada’nın yeniden birleşmesi çabalarında desteklemeye devam edeceklerini belirterek, bu konudaki kararlılığını vurguladı.

DOWNER MÜZAKARELERİN BAŞLAMASINDAN MEMNUNİYET BELİRTTİ

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer, iki tarafın liderleri Derviş Eroğlu ve Nikos Anastasiadis’in Kıbrıs sorununda kapsamlı çözüme ulaşmak  amacıyla müzakerelere yeniden başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Downer da, Kıbrıs’taki Barış Gücü (UNFICYP) aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, liderlerin ortak mutabakat bildirisi konusunda vardığı anlaşma ve müzakerelerin tekrar başlaması için  verdiği uğraşı takdirle karşıladığını ifade ederek, BM’nin tarafları, Ada’nın yeniden birleşmesi çabalarında desteklemeye ve cesaretlendirmeye devam edeceklerini kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.