1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BANKA KARTIYLA ALIŞVERİŞE VERGİ İADESİ”
“BANKA KARTIYLA ALIŞVERİŞE VERGİ İADESİ”

“BANKA KARTIYLA ALIŞVERİŞE VERGİ İADESİ”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, banka kartıyla alışveriş yapan kişilere, toplam alışverişleri üzerinden yaklaşık yüzde 2-2.5 oranında oransal bir vergi iadesinin gündeme geleceğini söyledi. Yorgancıoğlu, “Amaç hem insanlarımızın kredi kartı kullanmasını teşv

A+A-

YORGANCIOĞLU: “KREDİ KARTIYLA ALIŞVERİŞTE, YÜZDE 2-2.5 ORANINDA VERGİ İADESİNİN ÖNÜ AÇILACAK”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, banka kartıyla alışveriş yapan kişilere, toplam alışverişleri üzerinden yaklaşık yüzde 2-2.5 oranında oransal bir vergi iadesinin gündeme geleceğini söyledi. Yorgancıoğlu, “Amaç hem insanlarımızın kredi kartı kullanmasını teşvik etmek, hem de kayıt dışı ekonomiyi kayıt altına alıp, devletin gelirlerini artırmaktır” dedi.

Başbakan Yorgancıoğlu, Bakanlar Kurulu toplantısına girmeden önce yaptığı açıklamada, 2014’e yönelik önlemler çerçevesinde, taşınmaz mal satışında “1 ev ve 1 dönüm arsa” ve “300 metre kare kadar alan” satışının vergiden muaf tutulacağını söyledi. Yorgancıoğlu, yükümlülerin 150 metreye kadar tek konut alımlarında faiz indirimi uygulanacağını da açıkladı.

Salon tipi araçlarda bin 600 cc’den az araçlarda giderlerin tümüne amortisman imkanı tanınacağını kaydeden Yorgancıoğlu, “Yani vergileri, amortismanla birlikte değerlendirileceğinden daha düşük olacak” dedi.

Yorgancıoğlu, KKTC’ye gelip, sanat icra eden sanatçılarla ilgili vergi düzenlemesi yapılacağını kaydetti.

“SÜRESİ İÇİNDE BEYANNAME YAPIP, ÖDEME YAPANA İNDİRİM”

Kurumlar Vergisi Yasası’nda yapılacak değişiklikle, sürelerin 12 yıldan 7 yıla düşürüleceğini kaydeden Yorgancıoğlu, süresi içinde beyanname verenlerle 3 yıl düzenli ödeme yapan yükümlülerin vergilerinde indirim yapılacağını söyledi.

Başbakan Yorgancıoğlu, Katma Değer Vergisi Yasası’nda yapılacak değişiklikle de, süresi içinde beyanname veren ve 3 yıl düzenli ödemelerde bulunan yükümlülere indirim yapılacağını belirtti.

“BANKA KARTIYLA ALIŞVERİŞE VERGİ İADESİ”

Başbakan Yorgancıoğlu, banka kartıyla alışveriş yapan kişilere, toplam alışverişine, oransal olarak bir vergi iadesinin gündeme geleceğini söyledi.

Yorgancıoğlu, “Amacımız hem insanlarımızın kredi kartı kullanmasını teşvik etmek. Aynı zamanda kayıt dışını, kayıt altına alıp, devletin gelirlerini artırmaktır. Kredi kartı kullanan vatandaşların, harcadığı paranın yüzde 2-2.5 oranında kendisine geri iade edilmesinin önü açılacak” dedi.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Kamu Alacaklarının Tahsili Usulü Yasası’nda değişiklik yapılarak, devlet gelirlerinin tahsilinde  yükümlülerin banka hesapları, banka kartı ve kredi kartıyla ödeme imkanı sağlanacağını söyledi. Yorgancıoğlu, herhangi bir daireye gidildiğinde, nakit para dışındaki araçlarla da ödemeye yapılabileceğini belirtti.

“ARACIN KAYITTAN DÜŞMESİNE YURT DIŞINDA BULUNMA KOŞULU”

Yorgancıoğlu, dönem dışı kalmış ekonomik kıymetlerin ekonomiye kazandırılması için toplumla barışma adına bir uzlaşı yaratılması yönüne gidileceğini söyledi.

Seyrüsefer borçlarında kayıttan düşen araçların, maktu bir ücret ödeyerek kayıt altına alınması sağlanacağını kaydeden Yorgancıoğlu, “Böylelikle, bugün kadar biriken borçların insanlar üzerinde sorun olması ortadan kaldırılacak, ancak bundan sonra yapılacak bir düzenlemeyle aracın kayıttan düşmesine sadece yurt dışında bulunma koşulu getirilecek” dedi.

“TASARILAR ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE MECLİSE SEVKEDİLECEK”

Yorgancıoğlu, şöyle devam etti:

“Yapmayı düşündüğümüz daha çok şey var ancak söylediğim ve söyleyemediğim konularla ilgili yasa tasarıları en geç cuma gününe kadar Savcılığa görüş almak amacıyla yollanacak kadar hazırdır. Bunlar afaki şeyler değildir. Önümüzdeki günlerde, bu yasalar meclise sevk edilecek. Bununla amaçlanan, 2014’de hem insanlarımızın sıkıntılarını aşmak, hem de ekonomiye canlılık getirme adına yatırımların önünü açmaktır”

DİĞER KONULAR

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, askerliğin kısalmasıyla ilgili öneriye ilişkin bir soru üzerine, Salı günü bütçe görüşmelerinin başlayacağını ve bütçe sona ermeden hiçbir yasa tasarısının görüşülmesinin mümkün olmadığını söyledi. Yorgancıoğlu, “İvedilik kararı alınması halinde dahi Aralık sonuna kalacak. Bu nedenle bütçeden sonra gerekli girişimleri yapacağız” dedi.

Yorgancıoğlu, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın anıt mezarıyla ilgili bir başka soruya yanıtında, hükümetin 2.5 aydır görevde olduğuna işaret ederek, geçen gün gündemlerine gelen konuyu araştırdıklarını söyledi. Konuyla ilgili çok değişik iddialar bulunduğunu  kaydeden Yorgancıoğlu,  ihalenin yapıldığını, ancak ailede bazı memnuniyetsizlikler bulunduğuna işaret etti.

Başbakan Yorgancıoğlu, CHP İstanbul Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül’ün “anıtı yaparım” sözlerinin ise, belediye seçimleri öncesinde düşündürücü olduğunu söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.