1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BARIŞ İÇİN MÜCADELE EMEKÇİLER İÇİN VAZGEÇİLEMEZDİR”
“BARIŞ İÇİN MÜCADELE EMEKÇİLER İÇİN VAZGEÇİLEMEZDİR”

“BARIŞ İÇİN MÜCADELE EMEKÇİLER İÇİN VAZGEÇİLEMEZDİR”

“BARIŞ İÇİN MÜCADELE EMEKÇİLER İÇİN VAZGEÇİLEMEZDİR”

A+A-

TÜRK-SEN, savaşların en büyük acıları, emekçilere verdiğinin bilinci ile sendika olarak barış uğrundaki mücadelelerini sürdürmeye devam ettiklerini belirterek, “barış için mücadele, emekçiler için vazgeçilemezdir” dedi.

TÜRK-SEN Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, 1 Eylül Dünya Barış Günü mesajında, savaşların en büyük acısını emekçi kadınların çektiğini ifade ederek, şunları dile getirdi:

“Kendileri, eşleri ve çocukları yaşamlarını yitirir. Ölen eşlerin yükleri de kadın emekçilerin sırtına ilave olur. Belki de en önemlisi, uğradıkları her türlü istismarın izlerini yıllarca taşımak zorunda kalırlar.

Nazi Almanya’sının Polonya’ya saldırarak  2’nci Dünya Savaşı’nın başladığı 1 Eylüller bir daha yaşanmasın. İnsanlık tarihinin en kanlı savaşı olan 2’nci Dünya Savaşı’nda uğranılan mal ve can kayıpları unutulamaz. Ancak, yaşanmaya devam eden bölgesel savaşlarla iç savaşlarda uğranılan kayıpların sayısı 2’nci Dünya Savaşı’ndaki kayıpları çoktan geçmiştir.

Ne acıdır ki, dünyanın en büyük 5 silah satıcı ülkesi, Dünya barışını korumakla görevli Birleşmiş Milletler örgütünün 5 daimi ülkesini oluşturmaktadırlar. Kâr ve daha fazla kâr için insanlar ve ulusları, farklı renk ve dinleri birbiri ile savaştıranların barış adına konuşmaya hakları olmasa gerekir.”

TÜRK-SEN’in kurtuluşun, bir diğer ifade ile savaşsız bir dünyanın, emekçi halkların birleşik mücadelesi ile gerçekleşebileceğine yürekten inandığını belirten Bıçaklı, şöyle devam etti:

“Bu vesile ile TÜRK-SEN, önce kendi ülkemizdeki barış ve emekten yana olanlara; gelin önce kendi ülkemizde barışı sağlamak için omuz omuza verelim çağrısı yapmaktadır.  1 Eylül Dünya Barış Gününde temel talebimiz tüm dünya insanlığına barış gelmesidir.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.