1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "BARIŞ" İÇİN PEDAL ÇEVİRİLECEK
"BARIŞ" İÇİN PEDAL ÇEVİRİLECEK

"BARIŞ" İÇİN PEDAL ÇEVİRİLECEK

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında,

A+A-

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Türkiye Muharip Gaziler Derneği'nce İstanbul'dan Girne'ye düzenlenen bisikletle barış turu başladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın desteğiyle gerçekleştirilen bisiklet turunun başlama töreninin Taksim Meydanı'nda yapılmasına polisin izin vermemesi üzerine, bisikletliler bölgedeki bir otelin önünde bir araya geldi.

Törende konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Ahmet Kendigel, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40'ıncı yılı nedeniyle bisiklet turu gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kendigel, "Bu bisiklet turu, Kıbrıs Türkünün yalnız olmadığını ve barış için mücadele ettiğimizi tüm dünyaya göstermek için düzenlenmiş bir turdur. Tur burada başlayacak, daha sonra Sirkeci'ye oradan Harem'e geçeceğiz. Oradan Kocaeli, Ankara ve Mersin'den Kıbrıs'ta tur son bulacak. Tur, 9 gün sürecek" diye konuştu.

KKTC'nin İstanbul Başkonsolosu Servet Dorak, etkinliğin bir barış mesajının olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Şu anda 40'ıncı yılını kutladığımız barış ve özgürlük bayramının başlangıç projesi olarak bisikletçilerimiz, inşallah 20 Temmuz'da Kıbrıs'a çıkarma yapacaklar. Mübarek ramazan gününde tüm bisikletçilere cefakar, vefakar bir yola çıktıkları için çok teşekkür ederim."

Emekli Albay Erkan Eruç, babasının da Kıbrıs gazisi olduğunu belirterek, "Böyle anlamlı bir organizasyonda bulunmak gurur verici. İnşallah 9 gün sonra oraya ulaşacağız. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Bu arada törenin Taksim Meydanı'nda yapılmasına izin verilmemesine bazı katılımcılar tepki gösterdi.

Konuşmalardan sonra saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bisikletliler yola çıktı.

Törene, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul Müdürü Önal İnaltekin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi Başkanlığı Başkan Yardımcısı Şahin Aygün ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Sekreteri Beyazıt Yumuk da katıldı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.