1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAŞARILI KADIN GİRİŞİMCİLER ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI
BAŞARILI KADIN GİRİŞİMCİLER ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

BAŞARILI KADIN GİRİŞİMCİLER ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

İş Kadınları Derneği’nin 2013 yılı başarılı kadın girişimcileri ödülleri sahiplerini buldu.

A+A-

2013 YILI  BAŞARILI KADIN GİRİŞİMCİSİ HAVVA MAZHAROĞLU

İş Kadınları Derneği’nin 2013 yılı başarılı kadın  girişimcileri ödülleri sahiplerini buldu.

İş Kadınları Derneği’nin Telsim işbirliğinde düzenlediği 2013  Yılı Başarılı Kadın Girişimcileri ödül töreni dün akşam Bedesten’ de yapıldı.

Meclis Başkanı Sibel Siber’in de katıldığı ödül töreninde 6 dalda ödül verildi.

2013 yılı başarılı kadın girişimcisi ödülüne Havva Mazharoğlu layık görülürken, Yılın Sosyal Kadın Girişimcisi Mine Yücel, Yılın Başarılı Genç Kadın Girişimcileri Eda Emine Baştuğ ile Verda Emianağa Erk, Fark Yaratan Kadın Girişimci Hidayet Uysal oldu.

Vedia Barut Onur Ödülü’ne Şule Keleşoğlu, Telsim Özel Ödülü’ne de Özlem Özbekoğlu Eminağa layık görüldü.

Meclis Başkanı Sibel Siber  Havva Mazharoğlu’na ödülünü verirken yaptığı kısa konuşmada, kadınların olması gereken yerde olmadığını belirterek, kadınların bilgi ve becerilerini özgüvenle birleştirmeleri halinde başaramayacakları şeyin olmadığını söyledi.

İş Kadınları Derneği Başkanı Birgül Beyatlı da, bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri ödül töreni ile kadın girişimcileri teşvik ve cesaretlendirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Girişimciliğin eğitimle başalaması ve farkındalık yaratması gerektiğini söyleyen Beyatlı, sürdürülebilir siyasal, sosyal ve ekonomik yapı ihtiyacının devam ettiğini, ekonomik yapıda gelir dağılımının adil olması gerektiğini kaydetti.

Telsim Genel Müdürü Rasim Karas da dünyanın birbirine bağlı hale geldiği dönemde yaşanmakta olduğunu belirterek, yükselen potansiyellerden birinin de kadın girişimcilik alanı olduğunu belirtti.

Kadınların girişimcilik alanında yeterince temsil edilmediğini söyleyen Karas  dünyada ileriki 10 yılda 1 milyar kadının  işgücüne katılmasının beklendiğini, kadın istihdamı önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirtti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.