1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU İLE ÇİFTÇİLER BİRLİĞİ UZLAŞMA SAĞLADI
BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU İLE ÇİFTÇİLER BİRLİĞİ UZLAŞMA SAĞLADI

BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU İLE ÇİFTÇİLER BİRLİĞİ UZLAŞMA SAĞLADI

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, yarın itibarıyla üreticilere Tarım Sigortası Bütçesi’nden kuraklık ödemelerinin yapılacağını, üreticilerinse itiraz etmek istemeleri halinde oluşturulan komisyona itirazlarını yapabileceklerini söyledi.

A+A-

ÇİFTÇİLER BİRLİĞİ EYLEMİ KALDIRILDI

KURAKLIK ÖDEMELERİ YARIN İTİBARIYLA YAPILACAK.. ÇİFTÇİLER 10 GÜN İÇİNDE OLUŞTURULAN KOMİSYONA İTİRAZ EDEBİLECEK

Lefkoşa, 30 Eylül 13 (T.A.K): Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, yarın itibarıyla üreticilere Tarım Sigortası Bütçesi’nden kuraklık ödemelerinin yapılacağını, üreticilerinse itiraz etmek istemeleri halinde oluşturulan komisyona itirazlarını yapabileceklerini söyledi.

Çiftçiler Birliği’nin bugün yaptığı eylem nedeniyle Tarım Bakanı Önder Sennaroğlu ile birlikte çiftçilerden bir heyet  ile Başbakanlıkta görüşen Yorgancıoğlu, toplantı sonrası Başbakanlık önünde basına açıklamada bulundu.

YORGANCIOĞLU

Başbakan Yorgancıoğlu, Çiftçiler Birliği temsilcisin de içinde bulunduğu komisyona yapılacak bireysel itirazların değerlendirileceğini ve hakkı olanlara haklarının en doğru şekilde verileceğini açıklarken, bu yöntemin ayrıca haritaların düzeltilmesine de olanak sağlamaya fırsat yaratacağını söyledi.

Amaçlarının “hayvancı ve çiftçi” tanımının yapılması ve üreticinin hakkının kimse tarafından alınmamasını sağlamak olduğunu belirten Başbakan, bu ayrım yapıldığında üreticinin daha fazla katkıya sahip olacağına dikkat çekti.

Yapılmak istenenin hem üreticin hakkını korumak hem de zamanı geldiğinde sigortalardan emekli hakkı kazanmasını sağlamak olduğunun  altını çizen Yorgancıoğlu, çiftçilerden tarla kiralamak için geriye dönük borç ödenmesini istemediklerini, sadece sisteme kayıtlı olduklarına dair belgelerini istediklerini söyledi.

KABAKÇI

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Alican Kabakçı da Başbakana kendilerine vakit ayırdığı için teşekkür etti ve ilk günden beri yapılan tüm temaslarda kuraklık haritalarının nasıl belirleneceği üzerinde durulduğunu anlattı.

Kabakçı, Tarım Sigortası Tüzüğü’nde ödemeler yapıldıktan sonra 10 gün içerisinde çiftçilerin itiraz hakkı bulunduğunu hatırlatarak, itirazları değerlendirecek komisyonun haritaları tekrardan gözden geçireceğini bildirdi.

Konuşmaların ardından Başbakan Yorgancıoğlu başka bir toplantısı olduğunu söyleyerek ayrılırken, eylemciler de eylemlerine son verdi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.