1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU: “İNSAN SAĞLIĞIYLA OYNAMAK İNSANLIK SUÇUDUR”
BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU: “İNSAN SAĞLIĞIYLA OYNAMAK İNSANLIK SUÇUDUR”

BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU: “İNSAN SAĞLIĞIYLA OYNAMAK İNSANLIK SUÇUDUR”

Bakanlar Kurulu, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu başkanlığında toplandı.

A+A-

BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU: “İNSAN SAĞLIĞIYLA OYNAMAK İNSANLIK SUÇUDUR”

“KHK SINAV TÜZÜĞÜ’NÜN BUGÜN BAKANLAR KURULUNDAN GEÇMESİ ÖNGÖRÜLÜYOR”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, ülkede artış gösteren kanser vakalarına dikkat çekerek, ülkeye gıda ithalatı yapan veya ülkede gıda üretimi yapan firma ve şahıslara, insan sağlığına önem vermeleri çağrısında bulundu, insan sağlığıyla oynamanın insanlık suçu olduğuna işaret etti.

Yorgancıoğlu, Kamu Hizmeti Komisyonu (KHK) Sınav Tüzüğü’nün bugün Bakanlar Kurulu’ndan geçeceğinin öngörüldüğünü de söyledi.  

Bakanlar Kurulu, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu başkanlığında toplandı. Yorgancıoğlu, toplantı öncesi basına açıklamalarda bulundu. 

Başbakan Yorgancıoğlu, ülkede kanser vakalarının giderek arttığını, bugün de yine gazetelerde bazı işletmelerin insan sağlığına aykırı olan ve kimyasal atık içerdiği ifade edilen gıda ürünlerini piyasaya sürmek üzereyken tespit edilip yakalandığı haberlerinin yansıdığını kaydetti.

“HİÇBİR ŞEY İNSAN SAĞLIĞINDAN DAHA ÖNEMLİ DEĞİLDİR”

Yorgancıoğlu, “Hiçbir şey insan sağlığından daha önemli değildir” diyerek, ülkeye gıda maddesi getiren veya burada üreten hiçbir firma ve kişinin kar amaçlı da olsa bu tür gıda ürünlerini piyasaya sürmemesi gerektiğini vurguladı.

İnsan sağlığıyla oynamanın insanlık suçu olduğunu vurgulayan Yorgancıoğlu, gıda denetimlerinin sıklaştırılması artırılması gerektiğini, ancak bu gıdaların tespit edilmesinin de bu denetimlerin doğru bir şekilde sürdürüldüğünün göstergesi olduğuna dikkat çekti.

Yorgancıoğlu, Gıda Güvenliği Yasası’nın Meclis’ten geçmediğini, hazırlanma aşamasında olduğunu, ancak “yasa yok” diye kimsenin insan sağlığıyla bu kadar oynama hakkının olmadığını belirterek, “Gıda alanında ticaret yapan kişilerin, önce insan sağlığını düşünerek hareket etmesi gerektiğinin altını çiziyorum… Aksi, bu alanda zaten artırmayı düşündüğümüz cezaları daha çok artırmak gibi bir seçenekle karşı karşıya kalacağız” dedi.

GAZİMAĞUSA’DA GENÇLİK MERKEZİ AÇILACAK

Başbakan Yorgancıoğlu, gençleri olumsuz etkileyen kötü alışkanlıkların önüne geçmek için hükümet olarak çalışmalar yaptıklarını, bu kapsamda Gazimağusa’da Ayluga bölgesinde gençlik merkezinin açılacağını ifade ederek, gençlerin burada spor ve sosyal etkinlikler yapabileceğini kaydetti.

Yorgancıoğlu, bu tip gençlik merkezlerinin diğer bölgelere de kazandırılacağını söyledi.

KHK SINAV TÜZÜĞÜ

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında Kamu Hizmeti Komisyonu Sınav Tüzüğü’nün de ele alınacağını ifade ederek, şöyle devam etti:

“Sınav Tüzüğü’nün değiştirilmesi üzerine çalışma yürütülüyor. Eğer bugün yetiştirilebilirse Bakanlar Kurulumuzdan tüzüğün geçmesi öngörülmektedir. Bu sınav tüzüğü; ülke ve devletin ihtiyaçlarını belirlerken kamu hizmetinin yapacağı sınavlarda hangi koşulların geçerli olacağıyla ilgilidir.

Ve yine özellikle (gündem konusu olan) 359 kişinin kamu görevlisi statüsünde olanların önümüzdeki dönemde Şubat ayında hedeflediğimiz sınavlarının yapılabilmesini sağlamaya yönelik bir unsuru da içermektedir.”

“ENGELLİLERİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALDIRILACAK”

Başbakan Yorgancıoğlu, gündemlerindeki bir diğer önemli konunun engellilerle ilgili olduğunu ifade ederek, bu konunun ülkede en çok tartışılan ve toplumsal olarak önemsenmesi gereken bir konu olduğuna işaret etti. 

Yorgancıoğlu, ülkedeki engellilerin önündeki engellerin kaldırılmasının önemine vurgu yaparak, bu engellerin sadece fiziki engeller değil hukuki engeller de olduğunu kaydetti.

Engellilerin hayata tutunabilmeleri adına bu engellerin kaldırılması, ayrıca engellilerin federasyonlarına maddi katkı yapılması gerektiğini işaret eden Yorgancıoğlu, bugün bu çerçevede hükümetin şu iki kararı üreteceğini belirtti:

“Bunlardan biri; ‘Engellilerin Özel Sektörde İstihdamını Teşvik Etme’ adına bazı teşvik edici önlemlerin alınmasıdır, teşvik edici unsurların yasallaştırılmasıdır, bir diğer konu da Engelliler Federasyonu’na, kendi alanında daha iyi faaliyet gösterebilmesi adına maddi katkı yapılmasıdır.”

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.